* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Samo Juvan

1410 ZAGORJE OB SAVI, Trboveljska cesta 12
Telefon: (0601) 62 150

Fakulteta za ra~unalni{tvo in informatiko v Ljubljani, informatika

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem z odlo~itvenimi sistemi.
Osnovno {olo sem dokon~al v rojstnem Zagorju v vseh razredih z odli~nim uspehom. Osem let sem obiskoval tudi glasbeno {olo; prva {tiri leta sem se u~il klavir, nato pa klarinet. Po kon~ani ni`ji glasbeni {oli sem delal sprejemne izpite tudi na srednji glasbeni {oli, a sem srednje{olsko izobra`evanje vendarle nadaljeval v Trbovljah, na naravoslovno-matemati~ni smeri. Kon~al sem jo s prav dobrim uspehom, {e naprej pa sem se ukvarjal tudi s svojo veliko ljubeznijo - glasbo in v drugem letniku dosegel s klarinetom drugo nagrado na republi{kem tekmovanju , ob tem pa veliko nastopal po tekmovanjih ( v Nem~iji, na ^e{kem,v Avstriji in doma ) z Delavskim pihalnim orkestrom SVEA Zagorje.

Ob koncu srednje {ole me je za~elo zanimati delo z ra~unalniki in tako sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in ra~unalni{tvo v Ljubljani, v program ra~unalni{tva. Ker sem iz srednje {ole prinesel manj znanja o tem podro~ju kot ve~ina mojih novih so{olcev, sem moral v ni`jih letnikih precej le-tega nadomestiti, in tako mi je za ob{tudijsko delovanje ostalo malo ~asa. Po kon~anem drugem letniku pa se je v mojem `ivljenju zgodilo nekaj zelo pomembnih re~i; obiskal sem sestro v Kanadi, in si tam precej raz{iril obzorje: to je spremenilo moj pogled na svet in mi pomagalo, da sem odrastel.

Med {tudijem sem se odlo~il za smer informatika, ki sicer povezuje veliko razli~nega znanja, ni pa zadostila vsem mojim interesom. Tako sem se z novo zavestjo za~el u~iti igranja kitare, precej ~asa sem namenil spopolnjevanju znanja psihologije, filozofije, sociologije, saj verjamem, da je to znanje pomembno pri vsakem delu. Za~ela sta me zanimati tudi umetnost in narava. Sodeloval sem pri ustanovitvi Kluba zasavskih {tudentov in kasneje v upravnem odboru kluba. Tukaj sem dobil precej znanja iz organizacije, stikov in komunikacije z ljudmi.

Na fakulteti sem seveda spoznal osnove mnogih programskih jezikov (Pascal, C, C++, Fortran ), operacijskih sistemov ( DOS, Windows ), programov Delphi, Paradox, DEX... , ker vsi delujejo po podobnih na~elih, in sem dobil kar dovolj za~etnega znanja, mislim, da mi poglobitev v programsko opremo ne bo povzro~ala prevelikih preglavic.

V bli`nji prihodnosti pa `elim spopolniti tudi znanje tujih jezikov (najprej aktivno znanje angle{~ine - jeseni 1996 ).

Pri samem delu, ki ga bom opravljal po kon~ani fakulteti, pa mi je najpomembnej{e, da imam zadostno motivacijo. @elim si delati v kolektivu z ustvarjalnimi ljudmi, opravljati raznolika dela, pri katerih je treba povezovati ~imve~ razli~nega znanja, pomembna mi je tudi mo`nost spopolnjevanja, nadaljnjega {tudija.

Najbolj pa me zanimajo odlo~itvenimi sistemi in upam, da bom lahko diplomsko nalogo in nadaljnje delo opravljal prav s tega podro~ja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96423y.htm