* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Samo Juvan

1410 ZAGORJE OB SAVI, Trboveljska cesta 12
Telefon: (0601) 62 150

Fakulteta za raŸunalniçtvo in informatiko v Ljubljani, informatika

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem z odloŸitvenimi sistemi.
Osnovno çolo sem dokonŸal v rojstnem Zagorju v vseh razredih z odliŸnim uspehom. Osem let sem obiskoval tudi glasbeno çolo; prva çtiri leta sem se uŸil klavir, nato pa klarinet. Po konŸani ni§ji glasbeni çoli sem delal sprejemne izpite tudi na srednji glasbeni çoli, a sem srednjeçolsko izobra§evanje vendarle nadaljeval v Trbovljah, na naravoslovno-matematiŸni smeri. KonŸal sem jo s prav dobrim uspehom, çe naprej pa sem se ukvarjal tudi s svojo veliko ljubeznijo - glasbo in v drugem letniku dosegel s klarinetom drugo nagrado na republiçkem tekmovanju , ob tem pa veliko nastopal po tekmovanjih ( v NemŸiji, na ¬eçkem,v Avstriji in doma ) z Delavskim pihalnim orkestrom SVEA Zagorje.

Ob koncu srednje çole me je zaŸelo zanimati delo z raŸunalniki in tako sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in raŸunalniçtvo v Ljubljani, v program raŸunalniçtva. Ker sem iz srednje çole prinesel manj znanja o tem podroŸju kot veŸina mojih novih soçolcev, sem moral v ni§jih letnikih precej le-tega nadomestiti, in tako mi je za obçtudijsko delovanje ostalo malo Ÿasa. Po konŸanem drugem letniku pa se je v mojem §ivljenju zgodilo nekaj zelo pomembnih reŸi; obiskal sem sestro v Kanadi, in si tam precej razçiril obzorje: to je spremenilo moj pogled na svet in mi pomagalo, da sem odrastel.

Med çtudijem sem se odloŸil za smer informatika, ki sicer povezuje veliko razliŸnega znanja, ni pa zadostila vsem mojim interesom. Tako sem se z novo zavestjo zaŸel uŸiti igranja kitare, precej Ÿasa sem namenil spopolnjevanju znanja psihologije, filozofije, sociologije, saj verjamem, da je to znanje pomembno pri vsakem delu. ZaŸela sta me zanimati tudi umetnost in narava. Sodeloval sem pri ustanovitvi Kluba zasavskih çtudentov in kasneje v upravnem odboru kluba. Tukaj sem dobil precej znanja iz organizacije, stikov in komunikacije z ljudmi.

Na fakulteti sem seveda spoznal osnove mnogih programskih jezikov (Pascal, C, C++, Fortran ), operacijskih sistemov ( DOS, Windows ), programov Delphi, Paradox, DEX... , ker vsi delujejo po podobnih naŸelih, in sem dobil kar dovolj zaŸetnega znanja, mislim, da mi poglobitev v programsko opremo ne bo povzroŸala prevelikih preglavic.

V bli§nji prihodnosti pa §elim spopolniti tudi znanje tujih jezikov (najprej aktivno znanje angleçŸine - jeseni 1996 ).

Pri samem delu, ki ga bom opravljal po konŸani fakulteti, pa mi je najpomembnejçe, da imam zadostno motivacijo. ¦elim si delati v kolektivu z ustvarjalnimi ljudmi, opravljati raznolika dela, pri katerih je treba povezovati ŸimveŸ razliŸnega znanja, pomembna mi je tudi mo§nost spopolnjevanja, nadaljnjega çtudija.

Najbolj pa me zanimajo odloŸitvenimi sistemi in upam, da bom lahko diplomsko nalogo in nadaljnje delo opravljal prav s tega podroŸja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96423y.htm