* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Alenka Videni~

1411 IZLAKE, Izlake 24
Telefon: (0601) 73 592

Veterinarska fakulteta v Ljubljani, veterinarstvo

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1997.
Vsako leto osnovne {ole sem kon~ala z odli~nim uspehom, sodelovala sem na ob~inskih in republi{kih tekmovanjih v znanju slovenskega (Cankarjevo priznanje) in angle{kega jezika ter kemije. Bila sem predsednica pionirske in mladinske organizacije ter obiskovala {tevilne kro`ke (likovni, dodatni pouk angle{kega in slovenskega jezika ter kemije). V ob~inskem rokometnem mo{tvu sem {est let igrala rokomet.

Po osnovni {oli sem se vpisala na naravoslovno-matemati~no srednjo {olo v Trbovljah. Tudi to sem kon~ala z odliko. Poletja sem pre`ivljala delavno, saj sem rada delala z ljudmi. Sledil je vpis na fakulteto in zaradi moje ljubezni do `ivali je bila mo`nost le ena - Veterinarska fakulteta v Ljubljani. @e v tretjem letniku, ko sem `e pridobila nekaj znanja, sem poleti delala na Kliniki za kirurgijo in male `ivali in s tem dopolnjevala teoreti~no znanje. Naslednje poletje sem bila v Budimpe{ti na fakultetni izmenjavi, kjer sem mesec dni delala na njihovi fakultetni kliniki, {tirinajst dni na patologiji in {tirinajst dni na kirurgiji. Na fakulteti `e ve~ let deluje mednarodna {tudentska organizacija veterinarjev, katere ~lanica sem; tako lahko spoznavam druge dr`ave - predvsem njihove fakultete in navezujem stike s kolegi iz vse Evrope. Sem podpredsednica {tudentskega sveta na{e fakultete, kjer se trudimo re{evati {tudentske probleme, ki se pojavljajo med {tudijem. Letos smo na fakulteti za~eli izdajati {tudentski ~asopis; sem v uredni{kem svetu.

S so{olko kon~ujeva nalogo za Pre{ernovo {tudentsko nagrado z naslovom Stanje zob in obzobnega tkiva pri policijskih psih v Sloveniji.Naloga bo ocenjena leta 1997.

Med {tudijem sem pridobila znanje iz ra~unalni{tva, se spopolnila v jezikih in se utrdila kot osebnost.

Do diplome imam {e nekaj izpitov, po njej pa si `elim delati predvsem z malimi `ivalmi v prijetnem kolektivu, ki mu je veliko do zdravja in blaginje na{ih hi{nih ljubljen~kov.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96421y.htm