* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Alenka VideniŸ

1411 IZLAKE, Izlake 24
Telefon: (0601) 73 592

Veterinarska fakulteta v Ljubljani, veterinarstvo

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997.
Vsako leto osnovne çole sem konŸala z odliŸnim uspehom, sodelovala sem na obŸinskih in republiçkih tekmovanjih v znanju slovenskega (Cankarjevo priznanje) in angleçkega jezika ter kemije. Bila sem predsednica pionirske in mladinske organizacije ter obiskovala çtevilne kro§ke (likovni, dodatni pouk angleçkega in slovenskega jezika ter kemije). V obŸinskem rokometnem moçtvu sem çest let igrala rokomet.

Po osnovni çoli sem se vpisala na naravoslovno-matematiŸno srednjo çolo v Trbovljah. Tudi to sem konŸala z odliko. Poletja sem pre§ivljala delavno, saj sem rada delala z ljudmi. Sledil je vpis na fakulteto in zaradi moje ljubezni do §ivali je bila mo§nost le ena - Veterinarska fakulteta v Ljubljani. ¦e v tretjem letniku, ko sem §e pridobila nekaj znanja, sem poleti delala na Kliniki za kirurgijo in male §ivali in s tem dopolnjevala teoretiŸno znanje. Naslednje poletje sem bila v Budimpeçti na fakultetni izmenjavi, kjer sem mesec dni delala na njihovi fakultetni kliniki, çtirinajst dni na patologiji in çtirinajst dni na kirurgiji. Na fakulteti §e veŸ let deluje mednarodna çtudentska organizacija veterinarjev, katere Ÿlanica sem; tako lahko spoznavam druge dr§ave - predvsem njihove fakultete in navezujem stike s kolegi iz vse Evrope. Sem podpredsednica çtudentskega sveta naçe fakultete, kjer se trudimo reçevati çtudentske probleme, ki se pojavljajo med çtudijem. Letos smo na fakulteti zaŸeli izdajati çtudentski Ÿasopis; sem v uredniçkem svetu.

S soçolko konŸujeva nalogo za Preçernovo çtudentsko nagrado z naslovom Stanje zob in obzobnega tkiva pri policijskih psih v Sloveniji.Naloga bo ocenjena leta 1997.

Med çtudijem sem pridobila znanje iz raŸunalniçtva, se spopolnila v jezikih in se utrdila kot osebnost.

Do diplome imam çe nekaj izpitov, po njej pa si §elim delati predvsem z malimi §ivalmi v prijetnem kolektivu, ki mu je veliko do zdravja in blaginje naçih hiçnih ljubljenŸkov.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96421y.htm