* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Alenka Videnič

1411 IZLAKE, Izlake 24
Telefon: (0601) 73 592

Veterinarska fakulteta v Ljubljani, veterinarstvo

Študij bom predvidoma končala junija 1997.
Vsako leto osnovne šole sem končala z odličnim uspehom, sodelovala sem na občinskih in republiških tekmovanjih v znanju slovenskega (Cankarjevo priznanje) in angleškega jezika ter kemije. Bila sem predsednica pionirske in mladinske organizacije ter obiskovala številne krožke (likovni, dodatni pouk angleškega in slovenskega jezika ter kemije). V občinskem rokometnem moštvu sem šest let igrala rokomet.

Po osnovni šoli sem se vpisala na naravoslovno-matematično srednjo šolo v Trbovljah. Tudi to sem končala z odliko. Poletja sem preživljala delavno, saj sem rada delala z ljudmi. Sledil je vpis na fakulteto in zaradi moje ljubezni do živali je bila možnost le ena - Veterinarska fakulteta v Ljubljani. Že v tretjem letniku, ko sem že pridobila nekaj znanja, sem poleti delala na Kliniki za kirurgijo in male živali in s tem dopolnjevala teoretično znanje. Naslednje poletje sem bila v Budimpešti na fakultetni izmenjavi, kjer sem mesec dni delala na njihovi fakultetni kliniki, štirinajst dni na patologiji in štirinajst dni na kirurgiji. Na fakulteti že več let deluje mednarodna študentska organizacija veterinarjev, katere članica sem; tako lahko spoznavam druge države - predvsem njihove fakultete in navezujem stike s kolegi iz vse Evrope. Sem podpredsednica študentskega sveta naše fakultete, kjer se trudimo reševati študentske probleme, ki se pojavljajo med študijem. Letos smo na fakulteti začeli izdajati študentski časopis; sem v uredniškem svetu.

S sošolko končujeva nalogo za Prešernovo študentsko nagrado z naslovom Stanje zob in obzobnega tkiva pri policijskih psih v Sloveniji.Naloga bo ocenjena leta 1997.

Med študijem sem pridobila znanje iz računalništva, se spopolnila v jezikih in se utrdila kot osebnost.

Do diplome imam še nekaj izpitov, po njej pa si želim delati predvsem z malimi živalmi v prijetnem kolektivu, ki mu je veliko do zdravja in blaginje naših hišnih ljubljenčkov.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96421y.htm