* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mateja Merhar

1331 DOLENJA VAS, Prigorica 91
Telefon: (061) 864 090

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, smer za organizacijo in vodenje

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1997. Delati si §elim predvsem v tr§enju, odnosih z javnostmi, kadrovskem oddelku.
Osnovno çolo sem obiskovala v Ribnici; vse razrede sem konŸala z odliŸnim uspehom in bila za to nagrajena z vpisom v Zlato knjigo ribniçkih odliŸnjakov. V tem Ÿasu sem na çtevilnih tekmovanjih dosegla lepe uspehe in nazive: dve srebrni Vegovi priznanji in veŸ bronastih, bila sem veŸkratna obŸinska prvakinja na tekmovanju v znanju Vesele çole, udele§ila sem se tudi republiçkega tekmovanja; bila sem dvakratna obŸinska prvakinja na tekmovanju v materinçŸini, obŸinska prvakinja v nemçkem jeziku; sodelovala sem na republiçkih tekmovanjih v logiki, fiziki in na temo o OZN.

Ko sem konŸala osnovnoçolsko izobra§evanje, sem se vpisala na dru§boslovno-jezikovna smer (danaçnja Gimnazija KoŸevje), tam sem vse letnike konŸala z odliŸnim uspehom in bila zato oproçŸena mature.

Po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Izpiti mi niso nikoli delali te§av, saj sem vse opravila v rednem roku, tako da bom lahko diplomirala §e naslednje leto 1997. Morda bom nadaljevala podiplomski çtudij na eni izmed dru§boslovnih fakultet.

Prosti Ÿas, ki mi ga je dopuçŸal çtudij, sem zapolnjevala predvsem z razliŸnimi konjiŸki. Dvakrat sem bila na Dunaju zaradi spopolnjevanja nemçkega jezika; obiskujem teŸaj italijanskega jezika; na fakulteti sem dodatno vpisala çe drugi tuji jezik - angleçŸino. Rada se ukvarjam s tenisom, kolesarjenjem in z aerobiko. Veliko sem potovala, doslej predvsem po evropskih de§elah, v prihodnje pa se bom odpravila tudi drugam.

¬e mi je ob tem ostajalo çe kaj prostega Ÿasa, sem ga porabila za obisk razliŸnih seminarjev in predavanj iz ekonomskih tem: Mali borzni seminar - na koncu sem si po uspeçno opravljenem preskusu znanja pridobila tudi diplomo ljubljanske borze; seminar o Ÿasovnem mened§mentu, kratki teŸaji raŸunalniçtva - predvsem iz okolja Windows.

Zavedam se, da se moja pot rednega izobra§evanja konŸuje, to pa ne pomeni, da na tem podroŸju ne nameravam narediti niŸesar veŸ. Ravno nasprotno. Zato je v moje zaposlitvene §elje "uvrçŸeno" tudi takçno podjetje, ki mi bo omogoŸalo razvijati moje sposobnosti, me pri tem spodbujalo in podpiralo.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96420y.htm