* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mateja Merhar

1331 DOLENJA VAS, Prigorica 91
Telefon: (061) 864 090

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, smer za organizacijo in vodenje

Študij bom predvidoma končala oktobra 1997. Delati si želim predvsem v trženju, odnosih z javnostmi, kadrovskem oddelku.
Osnovno šolo sem obiskovala v Ribnici; vse razrede sem končala z odličnim uspehom in bila za to nagrajena z vpisom v Zlato knjigo ribniških odličnjakov. V tem času sem na številnih tekmovanjih dosegla lepe uspehe in nazive: dve srebrni Vegovi priznanji in več bronastih, bila sem večkratna občinska prvakinja na tekmovanju v znanju Vesele šole, udeležila sem se tudi republiškega tekmovanja; bila sem dvakratna občinska prvakinja na tekmovanju v materinščini, občinska prvakinja v nemškem jeziku; sodelovala sem na republiških tekmovanjih v logiki, fiziki in na temo o OZN.

Ko sem končala osnovnošolsko izobraževanje, sem se vpisala na družboslovno-jezikovna smer (današnja Gimnazija Kočevje), tam sem vse letnike končala z odličnim uspehom in bila zato oproščena mature.

Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Izpiti mi niso nikoli delali težav, saj sem vse opravila v rednem roku, tako da bom lahko diplomirala že naslednje leto 1997. Morda bom nadaljevala podiplomski študij na eni izmed družboslovnih fakultet.

Prosti čas, ki mi ga je dopuščal študij, sem zapolnjevala predvsem z različnimi konjički. Dvakrat sem bila na Dunaju zaradi spopolnjevanja nemškega jezika; obiskujem tečaj italijanskega jezika; na fakulteti sem dodatno vpisala še drugi tuji jezik - angleščino. Rada se ukvarjam s tenisom, kolesarjenjem in z aerobiko. Veliko sem potovala, doslej predvsem po evropskih deželah, v prihodnje pa se bom odpravila tudi drugam.

Če mi je ob tem ostajalo še kaj prostega časa, sem ga porabila za obisk različnih seminarjev in predavanj iz ekonomskih tem: Mali borzni seminar - na koncu sem si po uspešno opravljenem preskusu znanja pridobila tudi diplomo ljubljanske borze; seminar o časovnem menedžmentu, kratki tečaji računalništva - predvsem iz okolja Windows.

Zavedam se, da se moja pot rednega izobraževanja končuje, to pa ne pomeni, da na tem področju ne nameravam narediti ničesar več. Ravno nasprotno. Zato je v moje zaposlitvene želje "uvrščeno" tudi takšno podjetje, ki mi bo omogočalo razvijati moje sposobnosti, me pri tem spodbujalo in podpiralo.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96420y.htm