* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Irena Andol{ek

1316 ORTNEK, Velike Poljane 30a
Telefon: (061) 781 237

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1997. Delati si `elim predvsem v financah (ban~ni{tvu, zavarovalni{tvu, dr`avni upravi ali podjetju).


Obiskujem ~etrti letnik Ekonomske fakultete, Poslovni oddelek, finan~na smer. Diplomirati nameravam v koledarskem letu 1997.

Moja izobra`evalna pot se je uradno za~ela na Osnovni {oli dr. Franceta Pre{erna v Ribnici. Vse razrede sem kon~ala z odli~nim uspehom. Tako sem bila ob koncu osmega razreda leta 1988 vpisana v Zlato knjigo ribni{kih odli~njakov in dobila naziv "odli~njak Levstikovec".

@e v osnovni {oli me je zanimalo zelo {iroko podro~je dejavnosti. Obiskovala sem dodatne kro`ke matematike, fizike, kemije, nem{~ine, fakultativni kro`ek angle{~ine, literarni kro`ek ter bila ~lanica kluba OZN in mladinskega pevskega zbora. Z vseh teh podro~ij sem se udele`evala tudi tekmovanj in prejela ve~ bronastih in srebrnih Vegovih priznanj, sodelovala na obmo~nih tekmovanjih v znanju kemije in se uvrstila na ob~inskem tekmovanju iz nem{~ine na drugo mesto. Udele`evala sem se tudi tekmovanj v Veseli {oli in za bralno zna~ko. @e v osnovni {oli sem se ukvarjala z in{truiranjem (predvsem matematike, kemije, nem{~ine), in to nadaljevala tudi med srednje{olskim izobra`evanjem.

Leta 1988 sem se vpisala v naravoslovno-matemati~no smer zdaj{nje Gimnazije Ko~evje in prav tako vse letnike kon~ala z odli~nim uspehom. Sodelovala sem na tekmovanjih v znanju matematike, fizike in kemije. V drugem letniku sem se udele`ila enomese~nega te~aja nem{kega jezika na IFK-Internationale Ferienkurze v Salzburgu. Po za~etnem preskusu so me dodelili v najvi{jo skupino, zaklju~ni izpit pa sem opravila z odliko. Naslednja leta sem sem se `elela spopolniti predvsem v konverzaciji nem{~ine. Delala sem v penzionu Korotan na Dunaju, v stre`bi in recepciji. Poleg nem{~ine sem se u~ila tudi angle{~ine in latin{~ine. V ~etrtem letniku sem naredila {oferski izpit kategorije B in sodelovala pri organiziranju maturantskega plesa.

Po kon~ani srednji {oli sem se odlo~ila za {tudij ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Za {olsko leto 1993/94 sem prejela pohvalo fakultete za izjemne {tudijske uspehe. Vse izpite sem zmeraj opravila `e v junijskih rokih, tako sem imela med po~itnicami dovolj ~asa za oddih in delo.

Poleg dela v penzionu Korotan sem si pridobivala izku{nje z opravljanjem administrativnih del v izvoznem in uvoznem oddelku v podjetju Inles Holding, d.d., in na Agenciji za pla~ilni promet, nadziranje in informiranje na odseku interne kontrole in odseku pla~ilnega prometa.

Ker je zelo veliko strokovnega slovstva v angle{kem jeziku, sem bila prisiljena ta jezik spopolnjevati. Septembra pa nameravam opraviti izpit o mednarodnem znanju angle{~ine. Zavedam se pomembnosti ra~unalni{kega znanja, zato sem opravila tudi te~aje {tevilnih ra~unalni{kih programov. Tako zelo dobro odvladam delo s programi Word for Windows, Excel, PowerPoint, Quattro Pro, SPSSx, programiranje v fortranu in temelje MS-DOS okolja, letos pa sem se seznanila tudi z internetom.

Ker mi {tudij ni vzel vsega ~asa, sem letos tudi honorarno nadome{~ala tajnico v predstavni{tvu avstrijske firme v Ljubljani.

Rekreativno se ukvarjam s smu~anjem. @e ve~ let sodelujem na razli~nih prireditvah lokalnih in ob~inskih, za~ela sem z dramskimi in recitatorskimi prispevki, zdaj pa sem bolj povezovalka ali voditeljica.

Zaposlila bi se rada kjer koli na podro~ju financ. Nimam velikih `elja, saj se znam prilagoditi delu in se ne bojim odgovornosti. Rada pa bi delala v dinami~nem podjetju, kjer cenijo znanje, ga znajo nagraditi in omogo~ajo nadaljnje usposabljanje.


* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96419y.htm