* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Irena Andolçek

1316 ORTNEK, Velike Poljane 30a
Telefon: (061) 781 237

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem v financah (banŸniçtvu, zavarovalniçtvu, dr§avni upravi ali podjetju).


Obiskujem Ÿetrti letnik Ekonomske fakultete, Poslovni oddelek, finanŸna smer. Diplomirati nameravam v koledarskem letu 1997.

Moja izobra§evalna pot se je uradno zaŸela na Osnovni çoli dr. Franceta Preçerna v Ribnici. Vse razrede sem konŸala z odliŸnim uspehom. Tako sem bila ob koncu osmega razreda leta 1988 vpisana v Zlato knjigo ribniçkih odliŸnjakov in dobila naziv "odliŸnjak Levstikovec".

¦e v osnovni çoli me je zanimalo zelo çiroko podroŸje dejavnosti. Obiskovala sem dodatne kro§ke matematike, fizike, kemije, nemçŸine, fakultativni kro§ek angleçŸine, literarni kro§ek ter bila Ÿlanica kluba OZN in mladinskega pevskega zbora. Z vseh teh podroŸij sem se udele§evala tudi tekmovanj in prejela veŸ bronastih in srebrnih Vegovih priznanj, sodelovala na obmoŸnih tekmovanjih v znanju kemije in se uvrstila na obŸinskem tekmovanju iz nemçŸine na drugo mesto. Udele§evala sem se tudi tekmovanj v Veseli çoli in za bralno znaŸko. ¦e v osnovni çoli sem se ukvarjala z inçtruiranjem (predvsem matematike, kemije, nemçŸine), in to nadaljevala tudi med srednjeçolskim izobra§evanjem.

Leta 1988 sem se vpisala v naravoslovno-matematiŸno smer zdajçnje Gimnazije KoŸevje in prav tako vse letnike konŸala z odliŸnim uspehom. Sodelovala sem na tekmovanjih v znanju matematike, fizike in kemije. V drugem letniku sem se udele§ila enomeseŸnega teŸaja nemçkega jezika na IFK-Internationale Ferienkurze v Salzburgu. Po zaŸetnem preskusu so me dodelili v najviçjo skupino, zakljuŸni izpit pa sem opravila z odliko. Naslednja leta sem sem se §elela spopolniti predvsem v konverzaciji nemçŸine. Delala sem v penzionu Korotan na Dunaju, v stre§bi in recepciji. Poleg nemçŸine sem se uŸila tudi angleçŸine in latinçŸine. V Ÿetrtem letniku sem naredila çoferski izpit kategorije B in sodelovala pri organiziranju maturantskega plesa.

Po konŸani srednji çoli sem se odloŸila za çtudij ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Za çolsko leto 1993/94 sem prejela pohvalo fakultete za izjemne çtudijske uspehe. Vse izpite sem zmeraj opravila §e v junijskih rokih, tako sem imela med poŸitnicami dovolj Ÿasa za oddih in delo.

Poleg dela v penzionu Korotan sem si pridobivala izkuçnje z opravljanjem administrativnih del v izvoznem in uvoznem oddelku v podjetju Inles Holding, d.d., in na Agenciji za plaŸilni promet, nadziranje in informiranje na odseku interne kontrole in odseku plaŸilnega prometa.

Ker je zelo veliko strokovnega slovstva v angleçkem jeziku, sem bila prisiljena ta jezik spopolnjevati. Septembra pa nameravam opraviti izpit o mednarodnem znanju angleçŸine. Zavedam se pomembnosti raŸunalniçkega znanja, zato sem opravila tudi teŸaje çtevilnih raŸunalniçkih programov. Tako zelo dobro odvladam delo s programi Word for Windows, Excel, PowerPoint, Quattro Pro, SPSSx, programiranje v fortranu in temelje MS-DOS okolja, letos pa sem se seznanila tudi z internetom.

Ker mi çtudij ni vzel vsega Ÿasa, sem letos tudi honorarno nadomeçŸala tajnico v predstavniçtvu avstrijske firme v Ljubljani.

Rekreativno se ukvarjam s smuŸanjem. ¦e veŸ let sodelujem na razliŸnih prireditvah lokalnih in obŸinskih, zaŸela sem z dramskimi in recitatorskimi prispevki, zdaj pa sem bolj povezovalka ali voditeljica.

Zaposlila bi se rada kjer koli na podroŸju financ. Nimam velikih §elja, saj se znam prilagoditi delu in se ne bojim odgovornosti. Rada pa bi delala v dinamiŸnem podjetju, kjer cenijo znanje, ga znajo nagraditi in omogoŸajo nadaljnje usposabljanje.


* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z964198.htm