* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Irena Andolšek

1316 ORTNEK, Velike Poljane 30a
Telefon: (061) 781 237

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finančna smer

Študij bom predvidoma končala junija 1997. Delati si želim predvsem v financah (bančništvu, zavarovalništvu, državni upravi ali podjetju).


Obiskujem četrti letnik Ekonomske fakultete, Poslovni oddelek, finančna smer. Diplomirati nameravam v koledarskem letu 1997.

Moja izobraževalna pot se je uradno začela na Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna v Ribnici. Vse razrede sem končala z odličnim uspehom. Tako sem bila ob koncu osmega razreda leta 1988 vpisana v Zlato knjigo ribniških odličnjakov in dobila naziv "odličnjak Levstikovec".

Že v osnovni šoli me je zanimalo zelo široko področje dejavnosti. Obiskovala sem dodatne krožke matematike, fizike, kemije, nemščine, fakultativni krožek angleščine, literarni krožek ter bila članica kluba OZN in mladinskega pevskega zbora. Z vseh teh področij sem se udeleževala tudi tekmovanj in prejela več bronastih in srebrnih Vegovih priznanj, sodelovala na območnih tekmovanjih v znanju kemije in se uvrstila na občinskem tekmovanju iz nemščine na drugo mesto. Udeleževala sem se tudi tekmovanj v Veseli šoli in za bralno značko. Že v osnovni šoli sem se ukvarjala z inštruiranjem (predvsem matematike, kemije, nemščine), in to nadaljevala tudi med srednješolskim izobraževanjem.

Leta 1988 sem se vpisala v naravoslovno-matematično smer zdajšnje Gimnazije Kočevje in prav tako vse letnike končala z odličnim uspehom. Sodelovala sem na tekmovanjih v znanju matematike, fizike in kemije. V drugem letniku sem se udeležila enomesečnega tečaja nemškega jezika na IFK-Internationale Ferienkurze v Salzburgu. Po začetnem preskusu so me dodelili v najvišjo skupino, zaključni izpit pa sem opravila z odliko. Naslednja leta sem sem se želela spopolniti predvsem v konverzaciji nemščine. Delala sem v penzionu Korotan na Dunaju, v strežbi in recepciji. Poleg nemščine sem se učila tudi angleščine in latinščine. V četrtem letniku sem naredila šoferski izpit kategorije B in sodelovala pri organiziranju maturantskega plesa.

Po končani srednji šoli sem se odločila za študij ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Za šolsko leto 1993/94 sem prejela pohvalo fakultete za izjemne študijske uspehe. Vse izpite sem zmeraj opravila že v junijskih rokih, tako sem imela med počitnicami dovolj časa za oddih in delo.

Poleg dela v penzionu Korotan sem si pridobivala izkušnje z opravljanjem administrativnih del v izvoznem in uvoznem oddelku v podjetju Inles Holding, d.d., in na Agenciji za plačilni promet, nadziranje in informiranje na odseku interne kontrole in odseku plačilnega prometa.

Ker je zelo veliko strokovnega slovstva v angleškem jeziku, sem bila prisiljena ta jezik spopolnjevati. Septembra pa nameravam opraviti izpit o mednarodnem znanju angleščine. Zavedam se pomembnosti računalniškega znanja, zato sem opravila tudi tečaje številnih računalniških programov. Tako zelo dobro odvladam delo s programi Word for Windows, Excel, PowerPoint, Quattro Pro, SPSSx, programiranje v fortranu in temelje MS-DOS okolja, letos pa sem se seznanila tudi z internetom.

Ker mi študij ni vzel vsega časa, sem letos tudi honorarno nadomeščala tajnico v predstavništvu avstrijske firme v Ljubljani.

Rekreativno se ukvarjam s smučanjem. Že več let sodelujem na različnih prireditvah lokalnih in občinskih, začela sem z dramskimi in recitatorskimi prispevki, zdaj pa sem bolj povezovalka ali voditeljica.

Zaposlila bi se rada kjer koli na področju financ. Nimam velikih želja, saj se znam prilagoditi delu in se ne bojim odgovornosti. Rada pa bi delala v dinamičnem podjetju, kjer cenijo znanje, ga znajo nagraditi in omogočajo nadaljnje usposabljanje.


* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z964191.htm