* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Roman Maurer

1410 ZAGORJE OB SAVI, Cesta zmage 7
Telefon: (0601) 64 468
E-mail: roman.maurer¦¦fmf.uni-lj.si
URL naslov: http://vega.fmf.uni-lj.si/Ÿmaurer/index.html

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1996. Delati si §elim predvsem programsko opremo v zavarovalniçtvu, banŸniçtvu.


æolanje sem zaŸel z malo çolo "pri medvedkih", redno sem pacal pri jedi; tako sem dobil v zvezek §ig pujska, ki mi je bil ljubçi od Ÿebelice.

Osnovno çolo sem obiskoval v Zagorju ob Savi. Udele§eval sem se tekmovanj v znanju matematike (in dobil tri srebrna Vegova priznanja), Vesele çole, kemije in raŸunalniçtva - pri tem sva s kolegom leta 1985 osvojila ekipno drugo mesto na republiçkem tekmovanju mladih tehnikov (v organizaciji ZOTKS). Opravil sem çest let ni§je violinske çole in pel v mladinskem pevskem zboru Vesna. Osnovno çolo sem konŸal z odliko.

Vpisal sem se na naravoslovno-matematiŸno srednjo çolo v Trbovljah, danaçnjo Gimnazijo Trbovlje. Udele§eval sem se raznih tekmovanj in se leta 1987 na republiçkem tekmovanju v logiki uvrstil na prvo mesto, leto kasneje pa na deseto. Vsako leto sem se udele§il republiçkega tekmovanja mladih matematikov, leta 1990 pa si prislu§il pohvalo. Svoje znanje raŸunalniçtva sem hotel prenesti na mlajçe rodove, zato sem vodil raŸunalniçki kro§ek na nekdanji osnovni çoli. V prostem Ÿasu sem se ukvarjal z glasbo kot violinist v Zasavskem simfoniŸnem orkestru. Srednjo çolo sem konŸal kot odliŸnjak.

Ti dose§ki so me opogumili, da sem çolanje nadaljeval na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, smer uporabna matematika. PriuŸil sem se dela z raŸunalnikom v okoljih Unix, DOS, MS-Windows in VAX/VMS, programskih jezikov Pascal, C, jezika Wolfram Mathematice, osnov programskih jezikov Logo in Prolog, stavljenja matematiŸnih formul v urejevalniku Word for Windows ali s stavnim programom TeX. Leta 1993 sem usposobil prvi zasavski BBS v FidoNetu, BBS krinca, zanj skrbim çe zdaj. Z BBS-i sem se ukvarjal tudi v seminarski nalogi Analiza srediçŸnosti v omre§ju Ines, saj je teorija grafov eno mojih ljubçih podroŸij v matematiki.

Lahko obiçŸete mojo domaŸo stran na naslovu http://vega.fmf.uni-lj.si/Ÿmaurer/index.html.


* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z964188.htm