* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Roman Maurer

1410 ZAGORJE OB SAVI, Cesta zmage 7
Telefon: (0601) 64 468
E-mail: roman.maurerŽŽfmf.uni-lj.si
URL naslov: http://vega.fmf.uni-lj.si/čmaurer/index.html

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

Študij bom predvidoma končal decembra 1996. Delati si želim predvsem programsko opremo v zavarovalništvu, bančništvu.


Šolanje sem začel z malo šolo "pri medvedkih", redno sem pacal pri jedi; tako sem dobil v zvezek žig pujska, ki mi je bil ljubši od čebelice.

Osnovno šolo sem obiskoval v Zagorju ob Savi. Udeleževal sem se tekmovanj v znanju matematike (in dobil tri srebrna Vegova priznanja), Vesele šole, kemije in računalništva - pri tem sva s kolegom leta 1985 osvojila ekipno drugo mesto na republiškem tekmovanju mladih tehnikov (v organizaciji ZOTKS). Opravil sem šest let nižje violinske šole in pel v mladinskem pevskem zboru Vesna. Osnovno šolo sem končal z odliko.

Vpisal sem se na naravoslovno-matematično srednjo šolo v Trbovljah, današnjo Gimnazijo Trbovlje. Udeleževal sem se raznih tekmovanj in se leta 1987 na republiškem tekmovanju v logiki uvrstil na prvo mesto, leto kasneje pa na deseto. Vsako leto sem se udeležil republiškega tekmovanja mladih matematikov, leta 1990 pa si prislužil pohvalo. Svoje znanje računalništva sem hotel prenesti na mlajše rodove, zato sem vodil računalniški krožek na nekdanji osnovni šoli. V prostem času sem se ukvarjal z glasbo kot violinist v Zasavskem simfoničnem orkestru. Srednjo šolo sem končal kot odličnjak.

Ti dosežki so me opogumili, da sem šolanje nadaljeval na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, smer uporabna matematika. Priučil sem se dela z računalnikom v okoljih Unix, DOS, MS-Windows in VAX/VMS, programskih jezikov Pascal, C, jezika Wolfram Mathematice, osnov programskih jezikov Logo in Prolog, stavljenja matematičnih formul v urejevalniku Word for Windows ali s stavnim programom TeX. Leta 1993 sem usposobil prvi zasavski BBS v FidoNetu, BBS krinca, zanj skrbim še zdaj. Z BBS-i sem se ukvarjal tudi v seminarski nalogi Analiza središčnosti v omrežju Ines, saj je teorija grafov eno mojih ljubših področij v matematiki.

Lahko obiščete mojo domačo stran na naslovu http://vega.fmf.uni-lj.si/čmaurer/index.html.


* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z964181.htm