* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Rok Koren

1230 DOM¦ALE, Krakovska cesta 10a
Telefon: (061) 711 074
E-mail: rok.koren@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, avtomatika-robotika

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1997. Delati si §elim predvsem v razvoju robotskih aplikacij, v razvoju sistemov varŸevanja z energijo v stavbah, inçtalaciji robotskih celic.
Sem çtudent Univerze v Ljubljani na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, vpisan na smer avtomatika-robotika. Kot dijak sem obiskoval Srednjo elektrotehniçko çolo v Ljubljani, osnovno çolo pa v Dom§alah.

Osnovno in srednjo çolo sem izdeloval z odliŸnim uspehom. Udele§eval sem se raznih tekmovanj in dosegal odliŸne uspehe: prejel sem bronasto Vegovo priznanje (matematika) in nagrado za prvo mesto na dr§avnem tekmovanju na podroŸju raziskovalnih nalog za osnovno çolo pod mentorstvom g. Friderika MajheniŸa (naloga z naslovom: Uporaba sonŸne energije). Sodeloval sem na obmoŸnem tekmovanju raziskovalnih nalog za srednjo çolo pod mentorstvom Igorja GospodariŸa (naloga z naslovom: 3D obdelava objekta). Na çportnem podroŸju sem prejel zlato in srebrno medaljo v namiznem tenisu, dosegel drugo mesto na obŸinskem tekmovanju v karateju Sankukai, srebrno priznanje na gasilski olimpiadi v Berlinu leta 1993 in prvo mesto v tretji dr§avni odbojkarski ligi.

Poleg naçtetih sem se udele§eval tekmovanj v znanju fizike in kemije ter sodeloval pri Veseli çoli, bralni znaŸki, na modelarskih in atletskih mitingih.

Zadnje Ÿase pa se ukvarjam z odbojko (napredovanje v drugo dr§avno ligo), z gasilstvom (priprave na dr§avno prvenstvo v Celju in na olimpiado na Danskem - 1997), s potapljanjem (diploma za potapljaŸa z dvema zvezdicama: CMAS 2 star diver), sem pa tudi Ÿlan Planinskega druçtva v Dom§alah.

Kot çtudent elektrotehnike sem aktivni Ÿlan v EESTEC-a (Electrical Engineering Students European Association). Vsako leto organiziramo izmenjavo desetih çtudentov z drugimi univerzami po Evropi (lani smo izpeljali izmenjavo z mad§arskimi çtudenti, letos pa smo se dogovorili s ævicarji). Letos se bom kot zastopnik slovenskega EESTEC-a udele§il kongresa v Aachnu. Poleg tega sem tudi Ÿlan organizacije IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), ki organizira strokovne prakse po vsem svetu. Letos sem si pridobil trimeseŸno prakso v Kolumbiji.

Ker gre pri teh organizacijah za delo s tujino, naj povem, da govorim angleçko, malo çpansko (obiskujem teŸaj) ter hrvaçko, kot absolvent pa se bom zaŸel uŸiti nemçkega jezika.

Ob vsakdanjem delu na fakulteti uporabljam raŸunalnik in tako sem si pridobil zanje o osebnih in mre§nih raŸunalnikih. Pri tem uporabljam programsko opremo: MS DOS, Unix, MS Windows, Winword, Matlab, Mathematica, Tango, Telemate, Telix, Netscape, Xwindows, Pascal, Basic in çe veliko drugih. Vsak dan uporabljam internet. Poleg tega pa poznam tudi arhitekturo (strojno opremo) osebnih raŸunalnikov.

Ker pa danes nauŸena teorija sama na trgu znanja ne pomeni prav veliko, sem si §e v srednji çoli prizadeval, da bi si pridobil Ÿim veŸ praktiŸnega znanja. Tako sem v okviru obvezne srednjeçolske prakse in med çolskimi poŸitnicami opravljal strokovna dela. Prakso sem opravljal v podjetjih: Iskra Televizorji (sestava TV-aparatov, akustiŸne meritve na zvoŸnikih), Saturnus-strojegradnja (sestava moŸnostnih delov za polnilno linijo), TobaŸna Ljubljana (zanesljivost izdelave izdelkov), Zavarovalnica Triglav (delo z osebnimi in omre§nimi raŸunalniki) in PME (procesiranje in avtomatika v industriji).

PME (Procesna Mikroelektronika) je manjçe podjetje, kjer sem v zadnjem letu in pol izdelal dva projekta (pretvornik signalov in regulacijo posipa). Med poŸitnicami, obŸasno pa tudi med letom, sem opravljal dela, kot so inçtalacija nadzornih sistemov, monta§a in povezava merilnikov pretoka, nivoja, naŸrtovanje tiskanih vezij idr..

Kot prihodnji strokovnjak bi rad ostal na podroŸju, za katero sem se in se bom çe izçolal. Zato si §elim, da bi se moja strokovna pot nadaljevala na podiplomskem çtudiju avtomatike in da bi si pridobival izkuçnje v podjetjih doma in na tujem - zunaj naçih meja v obliki projektov, seminarjev, spopolnjevanja... Najraje bi se zaposlil v podjetju, kjer bi bilo delo dinamiŸno, brez monotonosti in v stiku s Ÿasom. Ker se Ÿutim sposobnega in odgovornega, bi si §elel prevzeti tudi ustrezen vodilni polo§aj v podjetju ali delovni skupini.

V prostem Ÿasu se posveŸam prijateljem, fotografiji, plesu, kolesarjenju in popotovanju.

Imam vozniçki izpit kategorije B.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96417y.htm