* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Rok Koren

1230 DOMŽALE, Krakovska cesta 10a
Telefon: (061) 711 074
E-mail: rok.koren@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, avtomatika-robotika

Študij bom predvidoma končal decembra 1997. Delati si želim predvsem v razvoju robotskih aplikacij, v razvoju sistemov varčevanja z energijo v stavbah, inštalaciji robotskih celic.
Sem študent Univerze v Ljubljani na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, vpisan na smer avtomatika-robotika. Kot dijak sem obiskoval Srednjo elektrotehniško šolo v Ljubljani, osnovno šolo pa v Domžalah.

Osnovno in srednjo šolo sem izdeloval z odličnim uspehom. Udeleževal sem se raznih tekmovanj in dosegal odlične uspehe: prejel sem bronasto Vegovo priznanje (matematika) in nagrado za prvo mesto na državnem tekmovanju na področju raziskovalnih nalog za osnovno šolo pod mentorstvom g. Friderika Majheniča (naloga z naslovom: Uporaba sončne energije). Sodeloval sem na območnem tekmovanju raziskovalnih nalog za srednjo šolo pod mentorstvom Igorja Gospodariča (naloga z naslovom: 3D obdelava objekta). Na športnem področju sem prejel zlato in srebrno medaljo v namiznem tenisu, dosegel drugo mesto na občinskem tekmovanju v karateju Sankukai, srebrno priznanje na gasilski olimpiadi v Berlinu leta 1993 in prvo mesto v tretji državni odbojkarski ligi.

Poleg naštetih sem se udeleževal tekmovanj v znanju fizike in kemije ter sodeloval pri Veseli šoli, bralni znački, na modelarskih in atletskih mitingih.

Zadnje čase pa se ukvarjam z odbojko (napredovanje v drugo državno ligo), z gasilstvom (priprave na državno prvenstvo v Celju in na olimpiado na Danskem - 1997), s potapljanjem (diploma za potapljača z dvema zvezdicama: CMAS 2 star diver), sem pa tudi član Planinskega društva v Domžalah.

Kot študent elektrotehnike sem aktivni član v EESTEC-a (Electrical Engineering Students European Association). Vsako leto organiziramo izmenjavo desetih študentov z drugimi univerzami po Evropi (lani smo izpeljali izmenjavo z madžarskimi študenti, letos pa smo se dogovorili s Švicarji). Letos se bom kot zastopnik slovenskega EESTEC-a udeležil kongresa v Aachnu. Poleg tega sem tudi član organizacije IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), ki organizira strokovne prakse po vsem svetu. Letos sem si pridobil trimesečno prakso v Kolumbiji.

Ker gre pri teh organizacijah za delo s tujino, naj povem, da govorim angleško, malo špansko (obiskujem tečaj) ter hrvaško, kot absolvent pa se bom začel učiti nemškega jezika.

Ob vsakdanjem delu na fakulteti uporabljam računalnik in tako sem si pridobil zanje o osebnih in mrežnih računalnikih. Pri tem uporabljam programsko opremo: MS DOS, Unix, MS Windows, Winword, Matlab, Mathematica, Tango, Telemate, Telix, Netscape, Xwindows, Pascal, Basic in še veliko drugih. Vsak dan uporabljam internet. Poleg tega pa poznam tudi arhitekturo (strojno opremo) osebnih računalnikov.

Ker pa danes naučena teorija sama na trgu znanja ne pomeni prav veliko, sem si že v srednji šoli prizadeval, da bi si pridobil čim več praktičnega znanja. Tako sem v okviru obvezne srednješolske prakse in med šolskimi počitnicami opravljal strokovna dela. Prakso sem opravljal v podjetjih: Iskra Televizorji (sestava TV-aparatov, akustične meritve na zvočnikih), Saturnus-strojegradnja (sestava močnostnih delov za polnilno linijo), Tobačna Ljubljana (zanesljivost izdelave izdelkov), Zavarovalnica Triglav (delo z osebnimi in omrežnimi računalniki) in PME (procesiranje in avtomatika v industriji).

PME (Procesna Mikroelektronika) je manjše podjetje, kjer sem v zadnjem letu in pol izdelal dva projekta (pretvornik signalov in regulacijo posipa). Med počitnicami, občasno pa tudi med letom, sem opravljal dela, kot so inštalacija nadzornih sistemov, montaža in povezava merilnikov pretoka, nivoja, načrtovanje tiskanih vezij idr..

Kot prihodnji strokovnjak bi rad ostal na področju, za katero sem se in se bom še izšolal. Zato si želim, da bi se moja strokovna pot nadaljevala na podiplomskem študiju avtomatike in da bi si pridobival izkušnje v podjetjih doma in na tujem - zunaj naših meja v obliki projektov, seminarjev, spopolnjevanja... Najraje bi se zaposlil v podjetju, kjer bi bilo delo dinamično, brez monotonosti in v stiku s časom. Ker se čutim sposobnega in odgovornega, bi si želel prevzeti tudi ustrezen vodilni položaj v podjetju ali delovni skupini.

V prostem času se posvečam prijateljem, fotografiji, plesu, kolesarjenju in popotovanju.

Imam vozniški izpit kategorije B.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96417y.htm