* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Janez Topli{ek

1234 MENGE[, Pernetova 13, Trzin
Telefon: (061) 713 188
E-mail: janez.toplisek@mf.uni-lj.si

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~al maja 1996. Delati si `elim predvsem v oftalmologiji ali interni medicini.
Po osemletni osnovni {oli, opravljeni z odli~nim uspehom, sem po {tirih letih {olanja s prav dobrim uspehom kon~al {e Srednjo naravoslovno {olo v Ljubljani in leta 1988 opravil sprejemni izpit na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Po tretjem letniku sem se odlo~il spoprijeti se z raziskovalnim delom. Na In{titutu za patolo{ko fiziologijo sem pod vodstvom prof. dr. Janeza Sketlja objavil raziskovalno nalogo z naslovom Uravnavanje acetilholinesteraze med ponovnim o`iv~enjem skeletne mi{ice; in leta 1993 je bila ta naloga nagrajena z univerzitetno Pre{ernovo nagrado za {tudente. Med {estletnim {tudijem sem dosegel povpre~no oceno 8.

Ves ~as {tudija sem se spopolnjeval v tujih jezikih. Tako sem kon~al peto stopnjo te~aja nem{kega jezika na CTJ v Ljubljani in bil na spopolnjevalnem te~aju nem{~ine v Gradcu. Ob aktivnem znanju angle{~ine in nem{~ine sem opravil {e za~etne te~aje iz franco{~ine in italijan{~ine. @e od srednje{olskih dni me je privla~evalo ra~unalni{tvo, v zadnjem ~asu pa predvsem podro~je interneta.

Po opravljenem pripravni{tvu na Klini~nem centru bi se konec tega leta rad potegoval za specializacijo iz oftalmologije ali interne medicine.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96416y.htm