* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Janez Topliçek

1234 MENGEæ, Pernetova 13, Trzin
Telefon: (061) 713 188
E-mail: janez.toplisek@mf.uni-lj.si

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸal maja 1996. Delati si §elim predvsem v oftalmologiji ali interni medicini.
Po osemletni osnovni çoli, opravljeni z odliŸnim uspehom, sem po çtirih letih çolanja s prav dobrim uspehom konŸal çe Srednjo naravoslovno çolo v Ljubljani in leta 1988 opravil sprejemni izpit na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Po tretjem letniku sem se odloŸil spoprijeti se z raziskovalnim delom. Na Inçtitutu za patoloçko fiziologijo sem pod vodstvom prof. dr. Janeza Sketlja objavil raziskovalno nalogo z naslovom Uravnavanje acetilholinesteraze med ponovnim o§ivŸenjem skeletne miçice; in leta 1993 je bila ta naloga nagrajena z univerzitetno Preçernovo nagrado za çtudente. Med çestletnim çtudijem sem dosegel povpreŸno oceno 8.

Ves Ÿas çtudija sem se spopolnjeval v tujih jezikih. Tako sem konŸal peto stopnjo teŸaja nemçkega jezika na CTJ v Ljubljani in bil na spopolnjevalnem teŸaju nemçŸine v Gradcu. Ob aktivnem znanju angleçŸine in nemçŸine sem opravil çe zaŸetne teŸaje iz francoçŸine in italijançŸine. ¦e od srednjeçolskih dni me je privlaŸevalo raŸunalniçtvo, v zadnjem Ÿasu pa predvsem podroŸje interneta.

Po opravljenem pripravniçtvu na KliniŸnem centru bi se konec tega leta rad potegoval za specializacijo iz oftalmologije ali interne medicine.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96416y.htm