* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Janez Toplišek

1234 MENGEŠ, Pernetova 13, Trzin
Telefon: (061) 713 188
E-mail: janez.toplisek@mf.uni-lj.si

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Študij bom predvidoma končal maja 1996. Delati si želim predvsem v oftalmologiji ali interni medicini.
Po osemletni osnovni šoli, opravljeni z odličnim uspehom, sem po štirih letih šolanja s prav dobrim uspehom končal še Srednjo naravoslovno šolo v Ljubljani in leta 1988 opravil sprejemni izpit na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Po tretjem letniku sem se odločil spoprijeti se z raziskovalnim delom. Na Inštitutu za patološko fiziologijo sem pod vodstvom prof. dr. Janeza Sketlja objavil raziskovalno nalogo z naslovom Uravnavanje acetilholinesteraze med ponovnim oživčenjem skeletne mišice; in leta 1993 je bila ta naloga nagrajena z univerzitetno Prešernovo nagrado za študente. Med šestletnim študijem sem dosegel povprečno oceno 8.

Ves čas študija sem se spopolnjeval v tujih jezikih. Tako sem končal peto stopnjo tečaja nemškega jezika na CTJ v Ljubljani in bil na spopolnjevalnem tečaju nemščine v Gradcu. Ob aktivnem znanju angleščine in nemščine sem opravil še začetne tečaje iz francoščine in italijanščine. Že od srednješolskih dni me je privlačevalo računalništvo, v zadnjem času pa predvsem področje interneta.

Po opravljenem pripravništvu na Kliničnem centru bi se konec tega leta rad potegoval za specializacijo iz oftalmologije ali interne medicine.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96416y.htm