* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Luka Hribar

1218 KOMENDA, Kri` 15
E-mail: luka.hribar@snet.fer.uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, avtomatika-informatika

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju ra~unalni{tva (sistemi daljinskega vodenja, delo z ljudmi - komerciala v elektrotehniki).
Osnovno {olo sem obiskoval v Mostah pri Komendi in `e takrat ugotovil, da mi je naravoslovje bli`je od dru`boslovja. Dosegel sem kar nekaj lepih uspehov na tekmovanjih v znanju matematike in fizike.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo {olo za elektrotehniko v Ljubljani (Vegova), in jo kon~al s povpre~nim uspehom (prav dobrim). Vsako leto sem se udele`eval republi{kih tekmovanj v znanju fizike in v ~etrtem letniku na podro~ju optike in atomike dosegel najve~je {tevilo to~k.

Leta 1991 sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in ra~unalni{tvo, ~eprav me je mikala tudi fizika. Ugotovil sem, da sem se odlo~il prav, saj se obse`nega teoretiziranja hitro naveli~am. Zaradi spleta razli~nih okoli{~in, predvsem finan~nih te`av, ki so bile posledica bolezni bli`njih sorodnikov, je za {tudij primanjkovalo ~asa in med tretjim in ~etrtim letnikom sem naredil leto premora. Med tem ~asom sem odslu`il voja{~ino in poravnal stare obveznosti. Zdaj (maja '96) kon~ujem ~etrti letnik na smeri avtomatika-informatika.

Iz skoraj tradicionalnih razlogov sem opravil te~aj za ni`jega gasilskega ~astnika, v meni pa se je prebudila tudi dru`boslovna `ilica in kot prostovoljec sem se v~lanil v skupino Centra za socialno delo, ki pomaga mladostnikom pri u~nih te`avah.

Zaposlil bi se rad v podjetju, kjer bi lahko izrabil znanje ra~unalni{tva (poznam DOS, Windows, Unix, strojno opremo na nizki ravni) in imajo smisel za delo na sistemih daljinskega vodenja. Rad delam z ljudmi, kot mnogi moji vrstniki pa sem vajen vsakdanjih migracij, tako da me delo zunaj okolice mojega stalnega prebivali{~a ne bi motilo. ^e zami`im na eno oko razumem nem{ko, v absolventskem sta`u pa nameravam tudi formalizirati znanje angle{kega jezika.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96413y.htm