* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Luka Hribar

1218 KOMENDA, Kri§ 15
E-mail: luka.hribar@snet.fer.uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, avtomatika-informatika

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju raŸunalniçtva (sistemi daljinskega vodenja, delo z ljudmi - komerciala v elektrotehniki).
Osnovno çolo sem obiskoval v Mostah pri Komendi in §e takrat ugotovil, da mi je naravoslovje bli§je od dru§boslovja. Dosegel sem kar nekaj lepih uspehov na tekmovanjih v znanju matematike in fizike.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo çolo za elektrotehniko v Ljubljani (Vegova), in jo konŸal s povpreŸnim uspehom (prav dobrim). Vsako leto sem se udele§eval republiçkih tekmovanj v znanju fizike in v Ÿetrtem letniku na podroŸju optike in atomike dosegel najveŸje çtevilo toŸk.

Leta 1991 sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in raŸunalniçtvo, Ÿeprav me je mikala tudi fizika. Ugotovil sem, da sem se odloŸil prav, saj se obse§nega teoretiziranja hitro naveliŸam. Zaradi spleta razliŸnih okoliçŸin, predvsem finanŸnih te§av, ki so bile posledica bolezni bli§njih sorodnikov, je za çtudij primanjkovalo Ÿasa in med tretjim in Ÿetrtim letnikom sem naredil leto premora. Med tem Ÿasom sem odslu§il vojaçŸino in poravnal stare obveznosti. Zdaj (maja '96) konŸujem Ÿetrti letnik na smeri avtomatika-informatika.

Iz skoraj tradicionalnih razlogov sem opravil teŸaj za ni§jega gasilskega Ÿastnika, v meni pa se je prebudila tudi dru§boslovna §ilica in kot prostovoljec sem se vŸlanil v skupino Centra za socialno delo, ki pomaga mladostnikom pri uŸnih te§avah.

Zaposlil bi se rad v podjetju, kjer bi lahko izrabil znanje raŸunalniçtva (poznam DOS, Windows, Unix, strojno opremo na nizki ravni) in imajo smisel za delo na sistemih daljinskega vodenja. Rad delam z ljudmi, kot mnogi moji vrstniki pa sem vajen vsakdanjih migracij, tako da me delo zunaj okolice mojega stalnega prebivaliçŸa ne bi motilo. ¬e zami§im na eno oko razumem nemçko, v absolventskem sta§u pa nameravam tudi formalizirati znanje angleçkega jezika.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96413y.htm