* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Du{an Vinkovi~

1218 KOMENDA, Moste 133a
Telefon: (061) 841 408

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani, krajinska arhitektura

Delati si `elim predvsem na podro~ju krajinske arhitekture.
Sem absolvent krajinske arhitekture Biotehni{ke fakultete Univerze v Ljubljani. Osnovno {olo sem kon~al v Mostah pri Komendi. Med {olanjem sem sodeloval na razli~nih tekmovanjih in prejel priznanja: na mladinskem tekmovanju 8. EX-TEMPORE v Piranu 1984, na 16. razstavi Likovni svet otrok v [o{tanju, priznanje za nagrajeno likovno delo na med{olskem tekmovanju za najbolj{e likovno in literarno delo 84/85 Gospodarske banke Ljubljana in Otro{kem Exlibrisu 85.

Po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisal na Srednjo {olo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer industrijsko oblikovanje. Uspe{no sem sodeloval na nate~aju za halogeno namizno svetilko, ki ga je razpisal Saturnus, ter oblikovanju dr`al, ideje je odkupil Emo Celje. Delovno prakso sem opravljal v tovarni pohi{tva Stol Kamnik.

Potem ko sem odslu`il voja{~ino, sem se odlo~il za interdisciplinarni {tudij krajinske arhitekture.

Med {tudijem sem sodeloval na razli~nih nate~ajih: Na javnem anonimnem nate~aju za izdelavo idejne oblikovalske in programske zasnove ureditve Son~nega parka v Velenju, kot sodelavec, avtor prof. Du{an Ogrin, (4. nagrada). S kolegi na{ega letnika sem se udele`il International open competition Inside Randstadt Holland, Designing the inner frings of green heart Metropolis, v Haagu na Nizozemskem. Sodeloval sem tudi na urbanisti~no-krajinskem arhitekturnem nate~aju Kose{ki bajar-Agrostroj, avtorja prof. Du{an Ogrin in prof. Stanko Kristl, pri izpeljavi projekta Tivolskega otro{kega igri{~a, avtor prof. Du{an Ogrin, in seminarski nalogi celotnega letnika pri predmetu razvoj pode`elja Regijski park [kocjanske Jame. Predstavitev je bila v [kocjanu, celotno seminarsko nalogo pa je dobilo tamkaj{nje turisti~no dru{tvo.

Ob individualnih seminarjih smo izdelali predlog ureditve odprtega prostora - Zeleni sistem Idrije in ta seminar kon~ali z razstavo v Idriji.

Krajinsko-arhitekturna stroka obsega dve smeri: krajinsko planiranje in krajinsko oblikovanje. Med {olanjem spoznavamo obe smeri hkrati. Svoje zanimanje lahko izrazimo pri izbiri teme za diplomsko delo. Po diplomi se `elim zaposliti v ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogo~al nadaljnji razvoj in napredek. Moja pri~akovanja so bolj usmerjena v krajinsko oblikovanje, veseli pa me tudi krajinsko-planersko delo. Delati `elim v dobrem timskem okolju, kjer bom lahko izkazal in razvijal svoje znanje in zmo`nosti. Tudi po diplomi bom z veseljem izrabil mo`nost za dodatno izobra`evanje in usposabljanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96412y.htm