* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Dušan Vinkovič

1218 KOMENDA, Moste 133a
Telefon: (061) 841 408

Biotehniška fakulteta v Ljubljani, krajinska arhitektura

Delati si želim predvsem na področju krajinske arhitekture.
Sem absolvent krajinske arhitekture Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Osnovno šolo sem končal v Mostah pri Komendi. Med šolanjem sem sodeloval na različnih tekmovanjih in prejel priznanja: na mladinskem tekmovanju 8. EX-TEMPORE v Piranu 1984, na 16. razstavi Likovni svet otrok v Šoštanju, priznanje za nagrajeno likovno delo na medšolskem tekmovanju za najboljše likovno in literarno delo 84/85 Gospodarske banke Ljubljana in Otroškem Exlibrisu 85.

Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisal na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer industrijsko oblikovanje. Uspešno sem sodeloval na natečaju za halogeno namizno svetilko, ki ga je razpisal Saturnus, ter oblikovanju držal, ideje je odkupil Emo Celje. Delovno prakso sem opravljal v tovarni pohištva Stol Kamnik.

Potem ko sem odslužil vojaščino, sem se odločil za interdisciplinarni študij krajinske arhitekture.

Med študijem sem sodeloval na različnih natečajih: Na javnem anonimnem natečaju za izdelavo idejne oblikovalske in programske zasnove ureditve Sončnega parka v Velenju, kot sodelavec, avtor prof. Dušan Ogrin, (4. nagrada). S kolegi našega letnika sem se udeležil International open competition Inside Randstadt Holland, Designing the inner frings of green heart Metropolis, v Haagu na Nizozemskem. Sodeloval sem tudi na urbanistično-krajinskem arhitekturnem natečaju Koseški bajar-Agrostroj, avtorja prof. Dušan Ogrin in prof. Stanko Kristl, pri izpeljavi projekta Tivolskega otroškega igrišča, avtor prof. Dušan Ogrin, in seminarski nalogi celotnega letnika pri predmetu razvoj podeželja Regijski park Škocjanske Jame. Predstavitev je bila v Škocjanu, celotno seminarsko nalogo pa je dobilo tamkajšnje turistično društvo.

Ob individualnih seminarjih smo izdelali predlog ureditve odprtega prostora - Zeleni sistem Idrije in ta seminar končali z razstavo v Idriji.

Krajinsko-arhitekturna stroka obsega dve smeri: krajinsko planiranje in krajinsko oblikovanje. Med šolanjem spoznavamo obe smeri hkrati. Svoje zanimanje lahko izrazimo pri izbiri teme za diplomsko delo. Po diplomi se želim zaposliti v ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogočal nadaljnji razvoj in napredek. Moja pričakovanja so bolj usmerjena v krajinsko oblikovanje, veseli pa me tudi krajinsko-planersko delo. Delati želim v dobrem timskem okolju, kjer bom lahko izkazal in razvijal svoje znanje in zmožnosti. Tudi po diplomi bom z veseljem izrabil možnost za dodatno izobraževanje in usposabljanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96412y.htm