* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Roman Verhov{ek

1000 LJUBLJANA, Dolenjska cesta 162
Telefon: (061) 127 46 98
E-mail: roman.verhovsek@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektronika

[tudij bom predvidoma kon~al marca 1997. Delati si `elim predvsem v mikroelektroniki (na~rtovanje digitalnih vezij, programiranje OS/2).
Obiskoval sem osnovno {olo Hinka Smrekarja v Ljubljan-, in bil vseh osem let odli~en. Med {olanjem sem sodeloval na tekmovanjih v znanju matematike, fizike, kemije, ra~unalni{tva in logike; pri tem sem dobival razna priznanja, med njimi mi najve~ pomeni zlato Vegovo priznanje za znanje matematike.

Po osnovni {oli sem se vpisal v Srednjo {olo tehni~nih strok Litostroj, in bil prav tako vsa leta odli~en. V prvem letniku sem zmagal na tekmovanju v znanju logike (leta 1988), v drugem pa dobil tretjo nagrado na tekmovanju v fiziki. Leto pozneje sem sodeloval pri raziskovalni nalogi iz ra~unalni{tva, in moja ekipa je z njo zmagala v svoji skupini na republi{kem tekmovanju raziskovalnih nalog. Leto kasneje pa je zmagala na tekmovanju inovatorjev in na obmo~nem tekmovanju raziskovalnih nalog, smer elektrotehnika.

Leta 1992 sem se vpisal na fakulteto za elektrotehniko, {tudiram smer elektronika. Izpite opravljam s povpre~no oceno prav dobro. Po diplomi `elim nadaljevati {tudij na podro~ju mikroelektronike, ki pa `al pri nas ni razvito.

Leta 1993 sem opravil radioamaterski izpit drugega razreda. Sem aktiven na UKV in kratkovalovnem podro~ju, na katerem tudi tekmujem. Svoje radioamaterske zmo`nosti sem uporabil pri organiziranju obmo~nega tekmovanja lisi~arjev za osnovno{olce, ki poteka pod vodstvom Zveze organizacij za tehni~no kulturo Ljubljana.

Ker sem navdu{en ra~unalnikar, sem se usposobil za delo na operacijskem sistemu OS/2, ki sem ga tudi uspe{no predstavljal na ra~unalni{kih sejmih v sklopu IBM Slovenije. Sem ~lan SLOUG (Slovenske skupine uporabnikov OS/2) in TeamOS/2 Slovenije. Za OS/2 sem tudi napisal nekaj ~lankov za razne ra~unalni{ke revije. Prav tako sem tudi ~lan skupine za testiranje slovenske razli~ice OS/2. Ljubiteljsko se ukvarjam s programiranjem v VisualAge C++.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96411y.htm