* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Roman Verhovçek

1000 LJUBLJANA, Dolenjska cesta 162
Telefon: (061) 127 46 98
E-mail: roman.verhovsek@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektronika

ætudij bom predvidoma konŸal marca 1997. Delati si §elim predvsem v mikroelektroniki (naŸrtovanje digitalnih vezij, programiranje OS/2).
Obiskoval sem osnovno çolo Hinka Smrekarja v Ljubljan-, in bil vseh osem let odliŸen. Med çolanjem sem sodeloval na tekmovanjih v znanju matematike, fizike, kemije, raŸunalniçtva in logike; pri tem sem dobival razna priznanja, med njimi mi najveŸ pomeni zlato Vegovo priznanje za znanje matematike.

Po osnovni çoli sem se vpisal v Srednjo çolo tehniŸnih strok Litostroj, in bil prav tako vsa leta odliŸen. V prvem letniku sem zmagal na tekmovanju v znanju logike (leta 1988), v drugem pa dobil tretjo nagrado na tekmovanju v fiziki. Leto pozneje sem sodeloval pri raziskovalni nalogi iz raŸunalniçtva, in moja ekipa je z njo zmagala v svoji skupini na republiçkem tekmovanju raziskovalnih nalog. Leto kasneje pa je zmagala na tekmovanju inovatorjev in na obmoŸnem tekmovanju raziskovalnih nalog, smer elektrotehnika.

Leta 1992 sem se vpisal na fakulteto za elektrotehniko, çtudiram smer elektronika. Izpite opravljam s povpreŸno oceno prav dobro. Po diplomi §elim nadaljevati çtudij na podroŸju mikroelektronike, ki pa §al pri nas ni razvito.

Leta 1993 sem opravil radioamaterski izpit drugega razreda. Sem aktiven na UKV in kratkovalovnem podroŸju, na katerem tudi tekmujem. Svoje radioamaterske zmo§nosti sem uporabil pri organiziranju obmoŸnega tekmovanja lisiŸarjev za osnovnoçolce, ki poteka pod vodstvom Zveze organizacij za tehniŸno kulturo Ljubljana.

Ker sem navduçen raŸunalnikar, sem se usposobil za delo na operacijskem sistemu OS/2, ki sem ga tudi uspeçno predstavljal na raŸunalniçkih sejmih v sklopu IBM Slovenije. Sem Ÿlan SLOUG (Slovenske skupine uporabnikov OS/2) in TeamOS/2 Slovenije. Za OS/2 sem tudi napisal nekaj Ÿlankov za razne raŸunalniçke revije. Prav tako sem tudi Ÿlan skupine za testiranje slovenske razliŸice OS/2. Ljubiteljsko se ukvarjam s programiranjem v VisualAge C++.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96411y.htm