* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Roman Verhovšek

1000 LJUBLJANA, Dolenjska cesta 162
Telefon: (061) 127 46 98
E-mail: roman.verhovsek@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektronika

Študij bom predvidoma končal marca 1997. Delati si želim predvsem v mikroelektroniki (načrtovanje digitalnih vezij, programiranje OS/2).
Obiskoval sem osnovno šolo Hinka Smrekarja v Ljubljan-, in bil vseh osem let odličen. Med šolanjem sem sodeloval na tekmovanjih v znanju matematike, fizike, kemije, računalništva in logike; pri tem sem dobival razna priznanja, med njimi mi največ pomeni zlato Vegovo priznanje za znanje matematike.

Po osnovni šoli sem se vpisal v Srednjo šolo tehničnih strok Litostroj, in bil prav tako vsa leta odličen. V prvem letniku sem zmagal na tekmovanju v znanju logike (leta 1988), v drugem pa dobil tretjo nagrado na tekmovanju v fiziki. Leto pozneje sem sodeloval pri raziskovalni nalogi iz računalništva, in moja ekipa je z njo zmagala v svoji skupini na republiškem tekmovanju raziskovalnih nalog. Leto kasneje pa je zmagala na tekmovanju inovatorjev in na območnem tekmovanju raziskovalnih nalog, smer elektrotehnika.

Leta 1992 sem se vpisal na fakulteto za elektrotehniko, študiram smer elektronika. Izpite opravljam s povprečno oceno prav dobro. Po diplomi želim nadaljevati študij na področju mikroelektronike, ki pa žal pri nas ni razvito.

Leta 1993 sem opravil radioamaterski izpit drugega razreda. Sem aktiven na UKV in kratkovalovnem področju, na katerem tudi tekmujem. Svoje radioamaterske zmožnosti sem uporabil pri organiziranju območnega tekmovanja lisičarjev za osnovnošolce, ki poteka pod vodstvom Zveze organizacij za tehnično kulturo Ljubljana.

Ker sem navdušen računalnikar, sem se usposobil za delo na operacijskem sistemu OS/2, ki sem ga tudi uspešno predstavljal na računalniških sejmih v sklopu IBM Slovenije. Sem član SLOUG (Slovenske skupine uporabnikov OS/2) in TeamOS/2 Slovenije. Za OS/2 sem tudi napisal nekaj člankov za razne računalniške revije. Prav tako sem tudi član skupine za testiranje slovenske različice OS/2. Ljubiteljsko se ukvarjam s programiranjem v VisualAge C++.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96411y.htm