* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Jurij Velkavrh

1000 LJUBLJANA, Cesta Dolomitskega odreda 32
Telefon: (061) 267 717
E-mail: velkavrh@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

[tudij bom predvidoma kon~al oktobra 1997. Delati si `elim predvsem v ra~unalni{tvu (programiranje), bazah podatkov.
Osnovno {olo sem kon~al v Ljubljani z odli~nim uspehom. Vsa leta sem sodeloval na tekmovanjih v znanju matematike, ter osvojil ve~ Vegovih priznanj: bronasta, dve srebrni in eno zlato. Ti uspehi, pa tudi precej{nje zanimanje za kemijo, fiziko in predvsem matematiko so bili razlog za vpis na srednjo {olo za elektroniko in naravoslovje, smer naravoslovno-matemati~ni tehnik.

Tudi na srednji {oli sem sodeloval na republi{kih tekmovanjih v znanju fizike, kemije ter matematike. Na teh sem dosegel dve uvrstitvi med prvih pet. Maturo sem kon~al z odliko (opravljal sem izpita iz matematike in fizike).

Vpis na fakulteto zame ni bila te`ka odlo~itev, saj mi je glede na veliko zanimanje za matematiko in navdu{enje nad ra~unalniki povsem ustrezala smer uporabna matematika na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani. Tu se je moje zanimanje za delo z ra~unalnikom {e pove~alo. Ker sem imel tudi doma osebni ra~unalnik, sem hitro spoznal okolji DOS in Windows ter uporabne programe, ki sodijo zraven ( Word, Corel). Hkrati sem ob nadgrajevanju ra~unalnika spoznaval tudi strojno opremo. Ker pa je moje zanimanje presegalo zgolj uporabo uporabniku "prijaznih" aplikacij, sem se za~el ukvarjati s programskimi paketi, ki sem jih spoznaval v okviru ra~unalni{tva vsa {tiri leta {tudija. Tako sem dodobra spoznal pakete (Borland) Pascal, Mathematica. Poleg obveznih paketov pa sem se sam seznanil tudi s paketi, kot so Visual Basic in Delphi, z operacijskimi sistemi OS2, WIN95, WINNT, deloma tudi UNIX in LINUX. V zadnjem ~asu pa se ukvarjam predvsem s paketom MS ACCESS (in sorodnimi paketi za vodenje baz podatkov, kot je npr. ORACLE), na podro~ju katerega ves ta ~as (leto in pol) sodelujem pri projektih na Prometno-tehni{kem in{titutu na FAGG, Ljubljana.

Zaradi aktivnega ukvarjanja z ra~unalnikom in internetom mi angle{ki jezik ni tuj. Poleg aktivnega znanja angle{~ine naj omenim {e pasivno znanje nem{~ine ({tiri leta na srednji {oli) ter seveda aktivno znanje hrva{~ine.

@elim si delati na podro~ju programiranja (in s tem tudi matematike) v kolektivu, kjer bom lahko pokazal in uporabil znanje tako ra~unalni{tva in programiranja kot matematike, in ga tudi bogatil in se spopolnjeval.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96410y.htm