* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Jurij Velkavrh

1000 LJUBLJANA, Cesta Dolomitskega odreda 32
Telefon: (061) 267 717
E-mail: velkavrh@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

ætudij bom predvidoma konŸal oktobra 1997. Delati si §elim predvsem v raŸunalniçtvu (programiranje), bazah podatkov.
Osnovno çolo sem konŸal v Ljubljani z odliŸnim uspehom. Vsa leta sem sodeloval na tekmovanjih v znanju matematike, ter osvojil veŸ Vegovih priznanj: bronasta, dve srebrni in eno zlato. Ti uspehi, pa tudi precejçnje zanimanje za kemijo, fiziko in predvsem matematiko so bili razlog za vpis na srednjo çolo za elektroniko in naravoslovje, smer naravoslovno-matematiŸni tehnik.

Tudi na srednji çoli sem sodeloval na republiçkih tekmovanjih v znanju fizike, kemije ter matematike. Na teh sem dosegel dve uvrstitvi med prvih pet. Maturo sem konŸal z odliko (opravljal sem izpita iz matematike in fizike).

Vpis na fakulteto zame ni bila te§ka odloŸitev, saj mi je glede na veliko zanimanje za matematiko in navduçenje nad raŸunalniki povsem ustrezala smer uporabna matematika na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani. Tu se je moje zanimanje za delo z raŸunalnikom çe poveŸalo. Ker sem imel tudi doma osebni raŸunalnik, sem hitro spoznal okolji DOS in Windows ter uporabne programe, ki sodijo zraven ( Word, Corel). Hkrati sem ob nadgrajevanju raŸunalnika spoznaval tudi strojno opremo. Ker pa je moje zanimanje presegalo zgolj uporabo uporabniku "prijaznih" aplikacij, sem se zaŸel ukvarjati s programskimi paketi, ki sem jih spoznaval v okviru raŸunalniçtva vsa çtiri leta çtudija. Tako sem dodobra spoznal pakete (Borland) Pascal, Mathematica. Poleg obveznih paketov pa sem se sam seznanil tudi s paketi, kot so Visual Basic in Delphi, z operacijskimi sistemi OS2, WIN95, WINNT, deloma tudi UNIX in LINUX. V zadnjem Ÿasu pa se ukvarjam predvsem s paketom MS ACCESS (in sorodnimi paketi za vodenje baz podatkov, kot je npr. ORACLE), na podroŸju katerega ves ta Ÿas (leto in pol) sodelujem pri projektih na Prometno-tehniçkem inçtitutu na FAGG, Ljubljana.

Zaradi aktivnega ukvarjanja z raŸunalnikom in internetom mi angleçki jezik ni tuj. Poleg aktivnega znanja angleçŸine naj omenim çe pasivno znanje nemçŸine (çtiri leta na srednji çoli) ter seveda aktivno znanje hrvaçŸine.

¦elim si delati na podroŸju programiranja (in s tem tudi matematike) v kolektivu, kjer bom lahko pokazal in uporabil znanje tako raŸunalniçtva in programiranja kot matematike, in ga tudi bogatil in se spopolnjeval.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96410y.htm