* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Urçula Kastelic

1000 LJUBLJANA, Kogojeva 6
Telefon: (061) 553 907
E-mail: miso.vukadinovic@uni-lj.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - çpançŸina, A - sociologija kulture, B - slovençŸina

ætudij bom predvidoma konŸala aprila 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju prevajanja, pouŸevanja (çpançŸina, slovençŸina).
Osnovno çolo sem konŸala v Ljubljani z odliŸnim uspehom. V tistem Ÿasu sem sodelovala na raznih tekmovanjih: fizika, matematika (Vegovo priznanje), kitara.

Leta 1991 sem konŸala çolanje na Gimnaziji Poljane z odliŸnim uspehom, sodelovala sem na tekmovanjih iz matematike in logike ter konŸala osem razredov kitare in ni§jo glasbeno çolo, bila pa sem tudi Ÿlanica pevskega zboau Glasbene matice.

V Ÿetrtem letniku sva s soçolko naredili primerjalno raziskovalno nalogo pri italijançŸini (primerjava slovenskega dela Vladimirja Bartola: Alamut s prevodi v italijançŸino, çpançŸino in francoçŸino) v okviru nateŸaja Znanost mladini (april 1991) z naslovom: Analisi delle traduzioni di Alamut o Come esprimere aspetto sloveno con perifrasi verbali nelle lingue romanze (Analiza prevodov Alamuta ali Kako izraziti slovenski glagolski vid z glagolskimi perifrazami v romanskih jezikih).

Zdaj sem absolventka Filozofske fakultete na Oddelku za çpanski jezik in Oddelku za sociologijo (s povpreŸno oceno nad 9), letos pa bom uspeçno konŸala tudi prvi letnik çtudija slovençŸine. Poleg çpançŸine aktivno obvladam angleçŸino, pasivno znanje imam iz italijançŸine ter francoçŸine, razmiçljam pa tudi o teŸaju nemçkega jezika.

æpançŸino sem dodatno spopolnjevala na teŸajih v æpaniji, veliko izkuçenj pa sem si pridobila tudi s pouŸevanjem çpançŸine v Euroçoli (Ljubljana) in v okviru æOLT-a ter s prevajanjem çpanske serije De§urna lekarna za televizijo Kanal A.

ætudij sociologije bom konŸala septembra (1996) z diplomsko nalogo: Mesto §enske v mehiçki glasbi v Ÿasu pred mehiçko neodvisnostjo, tema çpanske diplomske naloge pa bo najbr§: Mit o otrocih samskih mater v mehiçki literaturi (s poudarkom na Octaviu Pazu in Carlosu Fuentesu).

Na koncu bi rada omenila çe, da mi zaradi konŸanega prvotnega çtudija v prihodnjem çolskem letu Zoisova çtipendija ne pripada veŸ, zato se priporoŸam vsem, ki bi §eleli s çtipendijo podpreti moj çtudij slovenskega jezika (in si zagotoviti prihodnjo sodelavko z znanjem veŸ jezikov).
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96409y.htm