* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Mi{o Vukadinovi~

1000 LJUBLJANA, Obirska 19
Telefon: (061) 553 907
E-mail: miso.vukadinovic@@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektronika

[tudij bom predvidoma kon~al maja 1997. Delati si `elim predvsem v elektroniki, ra~unalni{tvu, razvoju, raziskavah, pou~evanju.


Osnovno {olo sem kon~al v Ljubljani z odli~nim uspehom; takrat sem sodeloval na raznih tekmovanjih: angle{~ina, fizika, matematika (zlato Vegovo priznanje), {ah, kitara...

Z odliko sem kon~al tudi Srednjo elektrotehni{ko {olo v Ljubljani in prav tako sodeloval na tekmovanjih iz fizike in matematike.

Na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani sem izbral smer elektronika. Vse izpite (s povpre~no oceno nad 9) bom opravil predvidoma do februarja 1997 in nato kmalu predstavil {e diplomsko delo s podro~ja celi~nih nevronskih mre` (Cellular Neural Networks) - verjetno bo tema analiza in razpoznavanje oddaljenosti predmetov na podlagi slik, ki jih dajejo kamere pod razli~nimi koti (robotove o~i).

Med {olanjem sem pridobil potrdilo o aktivnem znanju angle{~ine, dobro (aktivno) znam {pansko, razmi{ljam pa tudi o te~aju nem{kega jezika. Poleg elektronike me zelo zanima ra~unalni{tvo, s tem se veliko ukvarjam in imam zato kar nekaj izku{enj z uporabo razne programske opreme, operacijskih sistemov, s programiranjem (basic, pascal, visual basic, razni makrojeziki ...) in z internetom; ra~unalni{tvo sem tudi u~il, in sicer na osnovni {oli Preserje (kro`ek).

Ve~ino prostega ~asa namenjam glasbi (resni in zabavni), predvsem klasi~ni kitari. Uspe{no sem kon~al ni`jo glasbeno {olo, deset razredov kitare (zasebno pa: tri razrede klavirja, hodim k solo petju). Letos sem bil honorarno zaposlen na Glasbeni {oli Franca [turma kot u~itelj kitare (in bom nadaljeval s tem delom tudi v naslednjem {olskem letu).

Kljub opisanemu ukvarjanju z glasbo ostaja moja glavna usmeritev podro~je elektronike in ra~unalni{tva. Ker `ivim samostojno in sem ve~inoma odvisen od svojih prihodkov, je moj nadaljnji {tudij (podiplomski) odvisen predvsem od {tipendije; to si bom sku{al zagotoviti (ali kot mladi raziskovalec, asistent ali kako druga~e).


* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96408y.htm