* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Janez Tomelj

1222 TROJANE, U~ak 9
Telefon: (061) 733 060

Fakulteta za strojni{tvo v Ljubljani, konstrukterstvo in gradnja strojev

[tudij bom predvidoma kon~al marca 1997. Delati si `elim predvsem pri konstruiranju kmetijske mehanizacije, izdelavi ra~unalni{kih programov.
Osnovno {olo sem obiskoval v Lukovici pri Dom`alah. Po kon~ani srednji {oli (Srednja {ola tehni{kih strok [i{ka, program Strojni tehnik) sem se vpisal na strojno fakulteto, na smer konstrukcija in gradnja strojev.

Na fakulteti sem naredil ve~ seminarskih nalog, ki so vsebovale izdelavo ra~unalni{kega programa za prera~un in po potrebi tudi animacijo tehni{kega problema (izra~un torzijskega vztrajnostnega momenta, prevod toplote po le`aju in ohi{ju le`aja) .

V {tudijskih letih sem se priu~il dela na ra~unalnik. Obvladam okolja DOS, Windows 3.1 in Windows 95, poleg tega pa {e programske pakete: Excel, Quatro pro (preglednici), Winword, Ami pro (urejevalnika besedila), Mathcad, Origin (matemati~na programa), AutoCad, Fortran in C (programska jezika).

Diplomo delam pri profesorju dr. Jo`etu Hlebanji na podro~ju kmetijske mehanizacije. Po kon~ani diplomi me ~aka {e slu`enje voja{~ine.

Kot konstruktor bi se v prihodnosti rad ukvarjal s problemi iz prakse. Predvsem me zanima konstruiranje strojnih elementov v kmetijstvu (doma sem s kmetije in poznam problematiko kmetijske mehanizacije) in pa izdelava ra~unalni{kih aplikacij za posamezne probleme.

Pripravljen sem se tudi dodatno izobra`evati.

Zaposlitev pri~akujem na relaciji Ljubljana-Celje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96406y.htm