* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Janez Tomelj

1222 TROJANE, UŸak 9
Telefon: (061) 733 060

Fakulteta za strojniçtvo v Ljubljani, konstrukterstvo in gradnja strojev

ætudij bom predvidoma konŸal marca 1997. Delati si §elim predvsem pri konstruiranju kmetijske mehanizacije, izdelavi raŸunalniçkih programov.
Osnovno çolo sem obiskoval v Lukovici pri Dom§alah. Po konŸani srednji çoli (Srednja çola tehniçkih strok æiçka, program Strojni tehnik) sem se vpisal na strojno fakulteto, na smer konstrukcija in gradnja strojev.

Na fakulteti sem naredil veŸ seminarskih nalog, ki so vsebovale izdelavo raŸunalniçkega programa za preraŸun in po potrebi tudi animacijo tehniçkega problema (izraŸun torzijskega vztrajnostnega momenta, prevod toplote po le§aju in ohiçju le§aja) .

V çtudijskih letih sem se priuŸil dela na raŸunalnik. Obvladam okolja DOS, Windows 3.1 in Windows 95, poleg tega pa çe programske pakete: Excel, Quatro pro (preglednici), Winword, Ami pro (urejevalnika besedila), Mathcad, Origin (matematiŸna programa), AutoCad, Fortran in C (programska jezika).

Diplomo delam pri profesorju dr. Jo§etu Hlebanji na podroŸju kmetijske mehanizacije. Po konŸani diplomi me Ÿaka çe slu§enje vojaçŸine.

Kot konstruktor bi se v prihodnosti rad ukvarjal s problemi iz prakse. Predvsem me zanima konstruiranje strojnih elementov v kmetijstvu (doma sem s kmetije in poznam problematiko kmetijske mehanizacije) in pa izdelava raŸunalniçkih aplikacij za posamezne probleme.

Pripravljen sem se tudi dodatno izobra§evati.

Zaposlitev priŸakujem na relaciji Ljubljana-Celje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96406y.htm