* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tanja Ovaska

1000 LJUBLJANA, Maroltova 13
Telefon: (061) 349 065

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - çpançŸina, B - angleçŸina

Delati si §elim predvsem v mednarodnih odnosih, humanitarnih organizacijah, diplomaciji.
Osnovno çolo sem obiskovala v Ljubljani in vseh osem razredov konŸala z odliŸnim uspehom. V petem razredu sem dobila bronasto Vegovo priznanje za znanje matematike. KonŸala sem ni§jo glasbeno çolo in çest let klavirja. Sodelovala sem v plesni skupini, s katero smo na dr§avnem prvenstvu v show danceu osvojili tretje mesto. Vpisala sem se na Gimnazijo Poljane, na jezikovno smer, in jo prav tako konŸala z odliŸnim uspehom. Med letnimi poŸitnicami sem se dvakrat udele§ila spopolnjevalnih teŸajev angleçkega jezika v Angliji. Fakultativno sem se uŸila çpançŸino in çvedçŸino. Obvladam tudi finçŸino, saj sem otroçka leta pa tudi kasneje po mesec dni na leto pre§ivela na Finskem.

Po konŸani gimnaziji leta 1991 sem uspeçno opravila sprejemni izpit na Fakulteti za arhitekturo, garadbeniçtvo in geodezijo ter se vpisala na smer arhitektura. Med çtudijem sem spoznala, da me çtudij jezikov kljub vsemu bolj veseli, zato sem se po prvem letniku prepisala na filozofsko fakulteto, smer çpançŸina (A) in angleçŸina (B). Pravkar konŸujem Ÿetrti letnik, popreŸna ocena çtudijskega uspeha je 8,5.

Medtem sem se udele§ila dveh spopolnjevalnih teŸajev çpançŸine v æpaniji in sodelovala v ekoloçkem taboru, prav tako v æpaniji (v organizaciji ekoloçkega zdru§enja ADENEX). S çpanskimi çtudenti smo na oddelku za hispanistiko izdelali projekt za razvoj mednarodnega sodelovanja med mladimi, ki ga je odobril in podprl Urad za mladino RS. Sodelovala sem tudi pri çpanskem gledaliçŸu na fakulteti.

Vsako poletje sem bila po mesec dni na praksi v podjetju Telko na Finskem, ki se ukvarja z zunanjo trgovino. Tam sem si pridobila dragocene delovne izkuçnje in se nauŸila delati z raŸunalnikom. Zadnje leto inçtruiram çpançŸino in uŸim angleçŸino v jezikovni çoli Alpha. Izkuçnje imam tudi v prevajanju, saj sem konsekutivno prevajala ob uradnem obisku çpanske delegacije na Ministrstvu za çolstvo in çport in na tiskovni konferenci ob obisku lutkovnega gledaliçŸa iz Mehike. V prostem Ÿasu spopolnjujem svoje znanje francoçŸine ter se ukvarjam s çportom (squash, aerobika, smuŸanje, tek). V prihodnjem letu se nameravam uŸiti çe nemçŸino in portugalçŸino.

Po diplomi bi me zelo zanimalo delo v diplomaciji, mednarodnih odnosih, çe posebno v mednarodnih humanitarnih organizacijah. Zato tudi razmiçljam o podiplomskem çtudiju (lahko tudi ob delu), ki bi mi pomagal pridobiti potrebno strokovno znanje za moje prihodnje delo. Zelo rada delam z ljudmi in si §elim, da bi bilo moje delo ustvarjalno, dinamiŸno, koristno Ÿloveku in okolju.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96404y.htm