* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Tanja Ovaska

1000 LJUBLJANA, Maroltova 13
Telefon: (061) 349 065

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - španščina, B - angleščina

Delati si želim predvsem v mednarodnih odnosih, humanitarnih organizacijah, diplomaciji.
Osnovno šolo sem obiskovala v Ljubljani in vseh osem razredov končala z odličnim uspehom. V petem razredu sem dobila bronasto Vegovo priznanje za znanje matematike. Končala sem nižjo glasbeno šolo in šest let klavirja. Sodelovala sem v plesni skupini, s katero smo na državnem prvenstvu v show danceu osvojili tretje mesto. Vpisala sem se na Gimnazijo Poljane, na jezikovno smer, in jo prav tako končala z odličnim uspehom. Med letnimi počitnicami sem se dvakrat udeležila spopolnjevalnih tečajev angleškega jezika v Angliji. Fakultativno sem se učila španščino in švedščino. Obvladam tudi finščino, saj sem otroška leta pa tudi kasneje po mesec dni na leto preživela na Finskem.

Po končani gimnaziji leta 1991 sem uspešno opravila sprejemni izpit na Fakulteti za arhitekturo, garadbeništvo in geodezijo ter se vpisala na smer arhitektura. Med študijem sem spoznala, da me študij jezikov kljub vsemu bolj veseli, zato sem se po prvem letniku prepisala na filozofsko fakulteto, smer španščina (A) in angleščina (B). Pravkar končujem četrti letnik, poprečna ocena študijskega uspeha je 8,5.

Medtem sem se udeležila dveh spopolnjevalnih tečajev španščine v Španiji in sodelovala v ekološkem taboru, prav tako v Španiji (v organizaciji ekološkega združenja ADENEX). S španskimi študenti smo na oddelku za hispanistiko izdelali projekt za razvoj mednarodnega sodelovanja med mladimi, ki ga je odobril in podprl Urad za mladino RS. Sodelovala sem tudi pri španskem gledališču na fakulteti.

Vsako poletje sem bila po mesec dni na praksi v podjetju Telko na Finskem, ki se ukvarja z zunanjo trgovino. Tam sem si pridobila dragocene delovne izkušnje in se naučila delati z računalnikom. Zadnje leto inštruiram španščino in učim angleščino v jezikovni šoli Alpha. Izkušnje imam tudi v prevajanju, saj sem konsekutivno prevajala ob uradnem obisku španske delegacije na Ministrstvu za šolstvo in šport in na tiskovni konferenci ob obisku lutkovnega gledališča iz Mehike. V prostem času spopolnjujem svoje znanje francoščine ter se ukvarjam s športom (squash, aerobika, smučanje, tek). V prihodnjem letu se nameravam učiti še nemščino in portugalščino.

Po diplomi bi me zelo zanimalo delo v diplomaciji, mednarodnih odnosih, še posebno v mednarodnih humanitarnih organizacijah. Zato tudi razmišljam o podiplomskem študiju (lahko tudi ob delu), ki bi mi pomagal pridobiti potrebno strokovno znanje za moje prihodnje delo. Zelo rada delam z ljudmi in si želim, da bi bilo moje delo ustvarjalno, dinamično, koristno človeku in okolju.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96404y.htm