* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Toma` Ile{i~

1000 LJUBLJANA, Bratov`eva plo{~ad 16
Telefon: (061) 344 638

Pravna fakulteta v Ljubljani, civilno pravo

[tudij bom predvidoma kon~al marca 1997. Delati si `elim predvsem v odvetni{ki pisarni s podro~ja mednarodnega (gospodarskega) prava, zastopanja tujih dru`b.
Rojen sem v Ljubljani. Leta 1980 sem se s {estimi leti in pol vpisal v osnovno {olo in jo vseh osem let kon~eval z odli~nim uspehom. V osmem razredu sem osvojil drugo mesto na republi{kem tekmovanju v elektroniki, se uvrstil na zvezno tekmovanje v Novem Sadu in osvojil srebrno medaljo. Po kon~ani osnovni {oli sem opravil sprejemne izpite na Gimnaziji Be`igrad (tedanji Srednji naravoslovni {oli), vendar sem se za eno leto preselil v Pariz, kjer je o~e delal kot zastopnik slovenskega podjetja. Tam sem obiskoval deveti razred francoske osnovne {ole (College Voltaire), se odli~no nau~il franco{~ine in po vrnitvi v Ljubljano tudi opravil izpit aktivnega znanja francoskega jezika. Z nostrificiranim spri~evalom sem se vpisal v drugi letnik Gimnazije Be`igrad, in leta 1992 z odliko maturiral. Takoj po maturi sem se vpisal na Pravno fakulteto v Ljubljani in bil sprejet - po uspehu sem se med ve~ kot {eststo kandidati na sprejemnem izpitu uvrstil na deseto mesto. Od vpisa sem redno opravljal izpite in zdaj sem v ~etrtem letniku. Maja in junija 1996 sem dobil {tipendijo angle{ke vlade za {esttedenski te~aj angle{kega prava v Londonu in se ga bom z veseljem udele`il. Predvidevam, da bom diplomiral v za~etku leta 1997. Po kon~anem {tudiju se bom kar najhitreje prijavil na dr`avni pravni{ki izpit in poleg tega vpisal tudi podiplomski {tudij gospodarskega prava. Zelo rad bi se nau~il {e katerega od tujih jezikov ({pan{~ina, italijan{~ina), predvsem pa je moj cilj status sodnega tolma~a za angle{ki in francoski jezik.

Od konji~kov mi je najbli`e informatika, saj se z ra~unalniki ukvarjam `e vsaj 10 let. Poleg pou~evanja in prilagajanja programske opreme individualnim strankam (odvetniki, notarji) sodelujem tudi pri postavitvi naprednega informacijskega sistema pri razli~nih dr`avnih organih (dr`avni zbor, ustavno sodi{~e...) in pri pripravljanju podatkov za internet (SIPIS - Slovenski interaktivni pravni informacijski sistem, http://www.sigov.si/sipis/).
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96400y.htm