* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Toma§ IleçiŸ

1000 LJUBLJANA, Bratov§eva ploçŸad 16
Telefon: (061) 344 638

Pravna fakulteta v Ljubljani, civilno pravo

ætudij bom predvidoma konŸal marca 1997. Delati si §elim predvsem v odvetniçki pisarni s podroŸja mednarodnega (gospodarskega) prava, zastopanja tujih dru§b.
Rojen sem v Ljubljani. Leta 1980 sem se s çestimi leti in pol vpisal v osnovno çolo in jo vseh osem let konŸeval z odliŸnim uspehom. V osmem razredu sem osvojil drugo mesto na republiçkem tekmovanju v elektroniki, se uvrstil na zvezno tekmovanje v Novem Sadu in osvojil srebrno medaljo. Po konŸani osnovni çoli sem opravil sprejemne izpite na Gimnaziji Be§igrad (tedanji Srednji naravoslovni çoli), vendar sem se za eno leto preselil v Pariz, kjer je oŸe delal kot zastopnik slovenskega podjetja. Tam sem obiskoval deveti razred francoske osnovne çole (College Voltaire), se odliŸno nauŸil francoçŸine in po vrnitvi v Ljubljano tudi opravil izpit aktivnega znanja francoskega jezika. Z nostrificiranim spriŸevalom sem se vpisal v drugi letnik Gimnazije Be§igrad, in leta 1992 z odliko maturiral. Takoj po maturi sem se vpisal na Pravno fakulteto v Ljubljani in bil sprejet - po uspehu sem se med veŸ kot çeststo kandidati na sprejemnem izpitu uvrstil na deseto mesto. Od vpisa sem redno opravljal izpite in zdaj sem v Ÿetrtem letniku. Maja in junija 1996 sem dobil çtipendijo angleçke vlade za çesttedenski teŸaj angleçkega prava v Londonu in se ga bom z veseljem udele§il. Predvidevam, da bom diplomiral v zaŸetku leta 1997. Po konŸanem çtudiju se bom kar najhitreje prijavil na dr§avni pravniçki izpit in poleg tega vpisal tudi podiplomski çtudij gospodarskega prava. Zelo rad bi se nauŸil çe katerega od tujih jezikov (çpançŸina, italijançŸina), predvsem pa je moj cilj status sodnega tolmaŸa za angleçki in francoski jezik.

Od konjiŸkov mi je najbli§e informatika, saj se z raŸunalniki ukvarjam §e vsaj 10 let. Poleg pouŸevanja in prilagajanja programske opreme individualnim strankam (odvetniki, notarji) sodelujem tudi pri postavitvi naprednega informacijskega sistema pri razliŸnih dr§avnih organih (dr§avni zbor, ustavno sodiçŸe...) in pri pripravljanju podatkov za internet (SIPIS - Slovenski interaktivni pravni informacijski sistem, http://www.sigov.si/sipis/).
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96400y.htm