* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


^rtomir Tavzes

1000 LJUBLJANA, Ulica bratov @idan 10
Telefon: (061) 551 349
E-mail: crt.tavzes@@uni-lj.si

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, molekularno-biolo{ki blok

[tudij bom predvidoma kon~al julija 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju biologije membran.


Osnovno {olo Toneta Seli{karja - Prule sem v vseh razredih izdelal z odli~nim uspehom. Solidno, a brez vidnej{ih uspehov sem se udele`eval tekmovanj v znanju matematike, fizike in Vesele {ole. Zbral sem tudi ve~ bralnih zna~k. V ni`jih razredih sem pel v {olskem zboru, nato pa sem se pridru`il tambura{kemu zbor~ku. V tem ~asu sem opravil {e {est celoletnih te~ajev nem{~ine v {oli dr. Marije Turk.

V {olskem letu 1988/89 sem se po opravljenih sprejemnih izpitih vpisal na Srednjo matemati~no in naravoslovno {olo v program Naravoslovno matemati~ni tehnik. [ola se je med na{im {olanjem preimenovala v Gimnazijo Be`igrad. Za drugi tuji jezik sem si izbral franco{~ino. V tretjem letniku sva s so{olcem Jernejem Brzinom za~ela z raziskovalnim delom pod mentorstvom profesorice Nade Gogala z Oddelka za biologijo Biotehni{ke fakultete in profesorja Milana Schare iz Instituta Jo`ef Stefan. Preu~evala sva membrane simbiotskih gliv na molekularnem nivoju. Ta raziskovalna naloga nama je v ~etrtem letniku tudi prinesla prvo mesto na dr`avnem tekmovanju. Leto dni sem obiskoval te~aj kitaj{~ine. V vseh {tirih letih srednje {ole sem dosegel prav dober uspeh, zaklju~ni izpit pa opravil z odliko.

Po opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisal na Oddelek za biologijo Biotehni{ke fakultete Univerze v Ljubljani. Vsa leta visoko{olskega izobra`evanja sem {e zmeraj skupaj z Jernejem Brzinom nadaljeval raziskovalne projekte na fakulteti in na IJS. Na{i posterji so bili predstavljeni na ve~ posvetih, v tuji strokovni reviji pa smo objavili tudi ~lanek. Izsledke teh raziskav nameravam uporabiti tudi pri pisanju diplomske naloge. Izbral sem si {tudij molekularne biologije, ki me je privla~ila `e v srednji {oli. Tudi pri magistrskem delu, ~e se mi bo uspelo vpisati na podiplomski {tudij, bi rad ostal na tem podro~ju, saj nameravam svoje dozdaj{nje raziskovalno delo {e bolj pribli`ati biologiji membran.

@e v drugem razredu osnovne {ole sem za~el redno vaditi plavanje pri plavalnem klubu Olimpija. ^eprav nisem dosegal vidnej{ih uspehov (uvrstitve do desetega mesta v Sloveniji), sem v tem {portu vztrajal enajst let. Po kon~ani karieri aktivnega {portnika sem na Fakulteti za {port opravil vaditeljski izpit. @e {tiri leta imam svojo skupino, z njo dosegam kar lepe uspehe (predvsem v {tafetnih tekmovanjih, dobre izide pa so plavalci za~eli dosegati tudi posamezno), ob tem delu pridobivam tudi izku{nje pri delu z ljudmi, predvsem mladimi. Od osmega razreda osnovne {ole igram kitajsko miselno igro go. Postal sem `e mojster druge stopnje, moj najve~ji uspeh pa je ~etrto mesto na prvenstvu Slovenije.

Aktivno obvladam angle{~ino, pasivno znanje pa imam iz nem{~ine in franco{~ine.


* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96398y.htm