* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


¬rtomir Tavzes

1000 LJUBLJANA, Ulica bratov ¦idan 10
Telefon: (061) 551 349
E-mail: crt.tavzes¦¦uni-lj.si

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, molekularno-bioloçki blok

ætudij bom predvidoma konŸal julija 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju biologije membran.


Osnovno çolo Toneta Seliçkarja - Prule sem v vseh razredih izdelal z odliŸnim uspehom. Solidno, a brez vidnejçih uspehov sem se udele§eval tekmovanj v znanju matematike, fizike in Vesele çole. Zbral sem tudi veŸ bralnih znaŸk. V ni§jih razredih sem pel v çolskem zboru, nato pa sem se pridru§il tamburaçkemu zborŸku. V tem Ÿasu sem opravil çe çest celoletnih teŸajev nemçŸine v çoli dr. Marije Turk.

V çolskem letu 1988/89 sem se po opravljenih sprejemnih izpitih vpisal na Srednjo matematiŸno in naravoslovno çolo v program Naravoslovno matematiŸni tehnik. æola se je med naçim çolanjem preimenovala v Gimnazijo Be§igrad. Za drugi tuji jezik sem si izbral francoçŸino. V tretjem letniku sva s soçolcem Jernejem Brzinom zaŸela z raziskovalnim delom pod mentorstvom profesorice Nade Gogala z Oddelka za biologijo Biotehniçke fakultete in profesorja Milana Schare iz Instituta Jo§ef Stefan. PreuŸevala sva membrane simbiotskih gliv na molekularnem nivoju. Ta raziskovalna naloga nama je v Ÿetrtem letniku tudi prinesla prvo mesto na dr§avnem tekmovanju. Leto dni sem obiskoval teŸaj kitajçŸine. V vseh çtirih letih srednje çole sem dosegel prav dober uspeh, zakljuŸni izpit pa opravil z odliko.

Po opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisal na Oddelek za biologijo Biotehniçke fakultete Univerze v Ljubljani. Vsa leta visokoçolskega izobra§evanja sem çe zmeraj skupaj z Jernejem Brzinom nadaljeval raziskovalne projekte na fakulteti in na IJS. Naçi posterji so bili predstavljeni na veŸ posvetih, v tuji strokovni reviji pa smo objavili tudi Ÿlanek. Izsledke teh raziskav nameravam uporabiti tudi pri pisanju diplomske naloge. Izbral sem si çtudij molekularne biologije, ki me je privlaŸila §e v srednji çoli. Tudi pri magistrskem delu, Ÿe se mi bo uspelo vpisati na podiplomski çtudij, bi rad ostal na tem podroŸju, saj nameravam svoje dozdajçnje raziskovalno delo çe bolj pribli§ati biologiji membran.

¦e v drugem razredu osnovne çole sem zaŸel redno vaditi plavanje pri plavalnem klubu Olimpija. ¬eprav nisem dosegal vidnejçih uspehov (uvrstitve do desetega mesta v Sloveniji), sem v tem çportu vztrajal enajst let. Po konŸani karieri aktivnega çportnika sem na Fakulteti za çport opravil vaditeljski izpit. ¦e çtiri leta imam svojo skupino, z njo dosegam kar lepe uspehe (predvsem v çtafetnih tekmovanjih, dobre izide pa so plavalci zaŸeli dosegati tudi posamezno), ob tem delu pridobivam tudi izkuçnje pri delu z ljudmi, predvsem mladimi. Od osmega razreda osnovne çole igram kitajsko miselno igro go. Postal sem §e mojster druge stopnje, moj najveŸji uspeh pa je Ÿetrto mesto na prvenstvu Slovenije.

Aktivno obvladam angleçŸino, pasivno znanje pa imam iz nemçŸine in francoçŸine.


* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z963988.htm