* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Črtomir Tavzes

1000 LJUBLJANA, Ulica bratov Židan 10
Telefon: (061) 551 349
E-mail: crt.tavzesŽŽuni-lj.si

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, molekularno-biološki blok

Študij bom predvidoma končal julija 1997. Delati si želim predvsem na področju biologije membran.


Osnovno šolo Toneta Seliškarja - Prule sem v vseh razredih izdelal z odličnim uspehom. Solidno, a brez vidnejših uspehov sem se udeleževal tekmovanj v znanju matematike, fizike in Vesele šole. Zbral sem tudi več bralnih značk. V nižjih razredih sem pel v šolskem zboru, nato pa sem se pridružil tamburaškemu zborčku. V tem času sem opravil še šest celoletnih tečajev nemščine v šoli dr. Marije Turk.

V šolskem letu 1988/89 sem se po opravljenih sprejemnih izpitih vpisal na Srednjo matematično in naravoslovno šolo v program Naravoslovno matematični tehnik. Šola se je med našim šolanjem preimenovala v Gimnazijo Bežigrad. Za drugi tuji jezik sem si izbral francoščino. V tretjem letniku sva s sošolcem Jernejem Brzinom začela z raziskovalnim delom pod mentorstvom profesorice Nade Gogala z Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete in profesorja Milana Schare iz Instituta Jožef Stefan. Preučevala sva membrane simbiotskih gliv na molekularnem nivoju. Ta raziskovalna naloga nama je v četrtem letniku tudi prinesla prvo mesto na državnem tekmovanju. Leto dni sem obiskoval tečaj kitajščine. V vseh štirih letih srednje šole sem dosegel prav dober uspeh, zaključni izpit pa opravil z odliko.

Po opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisal na Oddelek za biologijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Vsa leta visokošolskega izobraževanja sem še zmeraj skupaj z Jernejem Brzinom nadaljeval raziskovalne projekte na fakulteti in na IJS. Naši posterji so bili predstavljeni na več posvetih, v tuji strokovni reviji pa smo objavili tudi članek. Izsledke teh raziskav nameravam uporabiti tudi pri pisanju diplomske naloge. Izbral sem si študij molekularne biologije, ki me je privlačila že v srednji šoli. Tudi pri magistrskem delu, če se mi bo uspelo vpisati na podiplomski študij, bi rad ostal na tem področju, saj nameravam svoje dozdajšnje raziskovalno delo še bolj približati biologiji membran.

Že v drugem razredu osnovne šole sem začel redno vaditi plavanje pri plavalnem klubu Olimpija. Čeprav nisem dosegal vidnejših uspehov (uvrstitve do desetega mesta v Sloveniji), sem v tem športu vztrajal enajst let. Po končani karieri aktivnega športnika sem na Fakulteti za šport opravil vaditeljski izpit. Že štiri leta imam svojo skupino, z njo dosegam kar lepe uspehe (predvsem v štafetnih tekmovanjih, dobre izide pa so plavalci začeli dosegati tudi posamezno), ob tem delu pridobivam tudi izkušnje pri delu z ljudmi, predvsem mladimi. Od osmega razreda osnovne šole igram kitajsko miselno igro go. Postal sem že mojster druge stopnje, moj največji uspeh pa je četrto mesto na prvenstvu Slovenije.

Aktivno obvladam angleščino, pasivno znanje pa imam iz nemščine in francoščine.


* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z963981.htm