* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Mojca ækoberne

1000 LJUBLJANA, Topniçka ulica 16
Telefon: (061) 316 257

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, molekularna biologija

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997. Delati si §elim predvsem znanstvenoraziskovalno na podroŸju molekulare biologije.


Osnovno çolo sem konŸala v Ljubljani (Osnovna çola Danile Kumar) z odliŸnim uspehom. Del osnovnega çolanja sem opravila v tujini (American Community School, Bejrutu v Libanonu in British International School v Kairu v Egiptu). ¦e v osnovni çoli sem sodelovala na razliŸnih tekmovanjih, med drugim sem dobila tudi srebrno Vegovo priznanje in priznanje na republiçkem tekmovanju v znanju fizike. æolanje sem nadaljevala na Srednji naravoslovni çoli v Ljubljani, danaçnji Gimnaziji Be§igrad. V tretjem letniku sem skupaj s soçolko Kristino UgrinoviŸ, pod vodstvom dr. Milene Horvat, na Inçtitutu Jo§ef Stefan opravila raziskovalno nalogo DoloŸanje vsebnosti §ivega srebra v zraku. Naloga je bila na mestnem tekmovanju Mladih raziskovalcev v Ljubljani zelo dobro ocenjena. Za nagrado so nama pod vodstvom Inçtituta Unesco omogoŸili sodelovanje na mednarodnem seminarju v Swansea, Velika Britanija, tam sva nalogo s plakatom tudi predstavili.

Srednjo çolo sem konŸala z odliko in se po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih vpisala na Biotehniçko fakulteto v Ljubljani, Oddelek za biologijo. V skladu s svojim zanimanjem sem se odloŸila za smer molekularna biologija.

Ker sem se v srednji çoli poleg angleçkega uŸila samo çe francoski jezik, sem skuçala svoje znanje tujih jezikov spopolniti na razliŸnih teŸajih. V Izobra§evalnem srediçŸu MikloçiŸ sem opravila dve stopnji intenzivnega teŸaja nemçŸine. Znanje angleçŸine obnavljam s prebiranjem strokovne literature in knji§evnosti. Med çtudijem sem se priuŸila tudi dela z raŸunalnikom v okolju Windows. V prostem Ÿasu rada potujem, del potovanj (Indija, ærilanka, Tajska, Indonezija) je bil predvsem strokovno-bioloçke narave. S potovanji sem §elela razçiriti obzorje tudi na drugih podroŸjih biologije (sistematika), obenem pa jih izrabljam za spoznavanje novih de§el in ljudi.

Trenutno sem absolventka. Diplomsko nalogo bom opravljala iz imunologije pod mentorstvom prof. dr. V.Kotnika (medicinska fakulteta), visokoçolski çtudij pa konŸala predvidoma spomladi 1997. Glede na svoje §elje po poglabljanju znanja molekularne biologije in visoko povpreŸje ocen (8,6), bi se rada vpisala na podiplomski çtudij.

Zaposliti se §elim v ustvarjalnem in dinamiŸnem kolektivu. Pripravljena sem se tudi dodatno izobra§evati in usposabljati. Upam, da bo delo take narave, da bom lahko sodelovala s kolegi iz tujine in spoznavala tudi njihov naŸin dela.


* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z963978.htm