* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andrej PangerçiŸ

1231 LJUBLJANA - ¬RNU¬E, Pot v Mlake 13
Telefon: (061) 161 36 43

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, MBA magistrski çtudij banŸnega mened§menta

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju hi-techa, financ, informacijskih sistemov.
V letih 1977-1985 sem obiskoval Osnovno çolo Marjana Novaka - Jova (zdaj Osnovna çola ViŸ) v Ljubljani. Vse razrede sem konŸal z odliŸnim uspehom. V viçjih razredih sem se po zaslugi oŸeta in nekaterih uŸiteljev zaŸel zanimati za naravoslovje in tehniko. Udele§eval sem se tudi tekmovanj v znanju kemije, raŸunalniçtva, matematike in fizike. Na vseh tekmovanjih sem dosegel raven republiçkega ali zveznega tekmovanja. Tako sem osvojil nekaj bronastih, srebrnih in eno zlato Vegovo priznanje iz matematike, v fiziki pa dvakrat zmagal na obmoŸnem tekmovanju Ljubljane, enkrat na republiçkem tekmovanju in se solidno uvrstil na zveznem tekmovanju v Kladovu.

Leta 1985 sem se vpisal na Srednjo matematiŸno-naravoslovno çolo Be§igrad. Moje zanimanje za naravoslovje se je çe poglobilo. Udele§eval sem se tekmovanj v znanju fizike in matematike, za najveŸji uspeh pa çtejem prvo nagrado na republiçkem tekmovanju in tretjo nagrado na zveznem tekmovanju iz fizike v Kolaçinu. Hkrati pa sem obiskoval tudi jezikovne teŸaje in se rekreativno ukvarjal s çportom. Vse letnike sem konŸal z odliŸnim uspehom.

Po srednji çoli sem odçel slu§it vojaçŸino.

Ko sem se vrnil, sem se vpisal na çtudij fizike na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani. ætudiral sem na matematiŸno-fizikalni smeri. V vseh letnikih sem dosegel povpreŸno oceno okrog 9,2. Poleg rednih predmetov sem se ukvarjal çe z elektroniko pri prof. Pahorju in sploçno teorijo relativnosti pri prof. ¬ade§u. Med absolventskim sta§em sem v sklopu programa Tempus odçel na podiplomski çtudij (tretja stopnja v Franciji) v Francijo na univerzo Louis Pasteur (Strasbourg 1). Pridobil sem naslov DEA de Physique Nucléaire (Diplôme d'études approfondies) na podroŸju fizike osnovnih delcev. Dosegel sem povpreŸno oceno 15,60, to je bil najboljçi uspeh na tej çoli v nekaj zadnjih letih. Na Univerzi v Ljubljani sem pridobil nostrifikacijo za dipl. in§. fizike. Bivanje v Franciji sem hkrati izrabil za spopolnitev znanja francoskega jezika. Tako zdaj aktivno obvladam angleçŸino in francoçŸino.

Letos sem çtudent rednega podiplomskega MBA çtudija v Radovljici. S tem bom spopolnil znanje iz mened§menta. Upam, da mi bo to omogoŸilo dinamiŸno in zanimivo delo, ki zahteva samostojno reçevanje problemov.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96396y.htm