* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Andrej Pangeršič

1231 LJUBLJANA - ČRNUČE, Pot v Mlake 13
Telefon: (061) 161 36 43

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, MBA magistrski študij bančnega menedžmenta

Študij bom predvidoma končal decembra 1996. Delati si želim predvsem na področju hi-techa, financ, informacijskih sistemov.
V letih 1977-1985 sem obiskoval Osnovno šolo Marjana Novaka - Jova (zdaj Osnovna šola Vič) v Ljubljani. Vse razrede sem končal z odličnim uspehom. V višjih razredih sem se po zaslugi očeta in nekaterih učiteljev začel zanimati za naravoslovje in tehniko. Udeleževal sem se tudi tekmovanj v znanju kemije, računalništva, matematike in fizike. Na vseh tekmovanjih sem dosegel raven republiškega ali zveznega tekmovanja. Tako sem osvojil nekaj bronastih, srebrnih in eno zlato Vegovo priznanje iz matematike, v fiziki pa dvakrat zmagal na območnem tekmovanju Ljubljane, enkrat na republiškem tekmovanju in se solidno uvrstil na zveznem tekmovanju v Kladovu.

Leta 1985 sem se vpisal na Srednjo matematično-naravoslovno šolo Bežigrad. Moje zanimanje za naravoslovje se je še poglobilo. Udeleževal sem se tekmovanj v znanju fizike in matematike, za največji uspeh pa štejem prvo nagrado na republiškem tekmovanju in tretjo nagrado na zveznem tekmovanju iz fizike v Kolašinu. Hkrati pa sem obiskoval tudi jezikovne tečaje in se rekreativno ukvarjal s športom. Vse letnike sem končal z odličnim uspehom.

Po srednji šoli sem odšel služit vojaščino.

Ko sem se vrnil, sem se vpisal na študij fizike na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani. Študiral sem na matematično-fizikalni smeri. V vseh letnikih sem dosegel povprečno oceno okrog 9,2. Poleg rednih predmetov sem se ukvarjal še z elektroniko pri prof. Pahorju in splošno teorijo relativnosti pri prof. Čadežu. Med absolventskim stažem sem v sklopu programa Tempus odšel na podiplomski študij (tretja stopnja v Franciji) v Francijo na univerzo Louis Pasteur (Strasbourg 1). Pridobil sem naslov DEA de Physique Nucléaire (Diplôme d'études approfondies) na področju fizike osnovnih delcev. Dosegel sem povprečno oceno 15,60, to je bil najboljši uspeh na tej šoli v nekaj zadnjih letih. Na Univerzi v Ljubljani sem pridobil nostrifikacijo za dipl. inž. fizike. Bivanje v Franciji sem hkrati izrabil za spopolnitev znanja francoskega jezika. Tako zdaj aktivno obvladam angleščino in francoščino.

Letos sem študent rednega podiplomskega MBA študija v Radovljici. S tem bom spopolnil znanje iz menedžmenta. Upam, da mi bo to omogočilo dinamično in zanimivo delo, ki zahteva samostojno reševanje problemov.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96396y.htm