* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Marjeta Požru

1000 LJUBLJANA, Bratinova 4
Telefon: (061) 348 793

Filozofska fakulteta v Ljubljani, psihologija

Študij bom predvidoma končala novembra 1996. Delati si želim predvsem v marketingu, psihološkem svetovanju (preventiva, selekcija kadrov, izobraževanje odraslih).
Osnovno šolo sem obiskovala v Ljubljani. Vsa leta sem bila odlična. Med šolanjem pa sem sodelovala na različnih tekmovanjih in trikrat osvojila srebrno Vegovo priznanje. Obiskovala sem nižjo glasbeno šolo in uspešno končala šesti razred klavirja.

Šolanje sem nadaljevala na srednji naravoslovni šoli v Ljubljani. Končala sem jo z odličnim uspehom, potem pa sem se po opravljanju sprejemnega izpita vpisala na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, smer psihologija.

Pri študiju sem ves čas dosegala najvišje ocene.Udeleževala sem se tudi poletnih in zimskih šol psihologije.

Poleg rednega študija tudi že dalj časa delam kot svetovalka na Telefonu otrok in mladostnikov, za to se tudi dodatno izobražujem na rednih delavnicah s supervizorji in na obiskih tujih telefonskih kriznih linij.

V stiku z ljudmi sem bila tudi pri drugih dejavnostih, ki sem jih opravljala. Tako sem honorarno delala kot svetovalka v telefonskem studiu Sveta knjige, kot hostesa v Cankarjevem domu v Ljubljani in na Gral Marketingu.

Vsa leta sem se spopolnjevala v znanju jezikov (angleščina, nemščina, druga stopnja francoščine na delavski univerzi Cene Štupar v Ljubljani). Prav tako sem sama inštruirala angleščino ter prevajala angleške članke za revije. Obiskovala sem tečaj retorike.

Trenutno se učim dela na računalniku in pripravljam diplomo, končati jo nameravam novembra.

V prihodnosti si želim opravljati ustvarjalno delo v kolektivu motiviranih sodelavcev. Ker se mi zdita visoka stopnja strokovnega znanja in pa vsestranska osebnostna razvitost nujni, se želim še naprej spopolnjevati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96395y.htm