* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Samo Turk

1330 KO^EVJE, Ob Mahovni{ki cesti 25
Telefon: (061) 852 326

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, ban~no-finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1996. Delati si `elim predvsem v ban~ni{tvu, zavarovalni{tvu, financah.
[olanje sem za~el v Ko~evju, tam sem obiskoval Osnovno {olo Zbora odposlancev in jo leta 1986 kon~al z odliko, nadaljeval pa na Srednji {oli tehni{kih usmeritev in dru`boslovja v Ko~evju, na smeri naravoslovno-matemati~na dejavnost. V zadnjem letniku, leta 1990 sem imel prav dober uspeh.

Uspe{no sem opravil sprejemne izpite in se po slu`enju voja{kega roka vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. V tretjem letniku fakultete sem za nadaljevanje {tudija izbral ban~no-finan~no smer na Ekonomskem oddelku. [tudij bom predvidoma kon~al septembra.

Poleg {ole sem se ves ~as ukvarjal tudi z veliko drugimi dejavnostmi. U~il sem se igranja harmonike in kon~al ni`jo glasbeno {olo. Nekaj let sem igral v lokalni glasbeni skupini. V osnovni in srednji {oli sem bil dejaven v dramskem in recitacijskem kro`ku, obiskoval pa sem tudi dodatni pouk matematike, sloven{~ine in tujega jezika. V osnovni in srednji {oli sem se redno udele`eval tekmovanj v znanju matematike in prejel kar nekaj bronastih in srebrnih Vegovih priznanj.

Ukvarjam se tudi s {portom. @e od svojega dvanajstega leta treniram odbojko. Sem ~lan odbojkarskega kluba Pan kovinar iz Ko~evja, ki nastopa v drugi slovenski odbojkarski ligi.

V vseh teh letih sem si nabral tudi nekaj delovnih izku{enj. Opravljal sem `e zelo razli~na dela, predvsem po [tudentskem servisu. Urejal sem okolico, opravljal selitve, delal v proizvodnji, prodajal {tudentske bone za prehrano in podobno. Dela sem opravljal predvsem med poletnimi po~itnicami, v zadnjih letih {tudija pa tudi med {olskim letom, kadar mi je seveda urnik predavanj to dopu{~al.

Strokovno prakso, ki jo mora opraviti vsak {tudent Ekonomske fakultete, sem opravljal v Novi Ljubljanski banki, d.d., v podru`nici Ko~evje in tako nadrobneje spoznal ban~no strukturo in ban~ne posle. Poleg tega sem v podru`nici delal tudi {e kasneje in opravil dve raziskovalni nalogi za njene potrebe.

Med poletnimi po~itnicami sem s prijatelji prekri`aril velik del Evrope, si tako nabiral razli~ne izku{nje in si malce raz{iril obzorje.

Med {tudijem sem se dodatno izobra`eval. Obiskoval sem te~aj tujega jezika, poleg tega pa tudi nekaj predavanj in te~ajev, ki jih je organiziral Aiesec - Mali borzni seminar, predavanje o internetu ter razli~ne ra~unalni{ke te~aje. Tako sem se nau~il delati z ra~unalnikom, predvsem v okoljih Windows in DOS. Znam tudi angle{ko in nem{ko.

Letos sem se udele`il sejma kadrovskih potencialov Top job, ki je bil aprila v Cankarjevem domu, in navezal stike z nekaterimi podjetji.

Po kon~anem {olanju se `elim zaposliti v pro`nem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogo~il nadaljnji razvoj in napredek. Pripravljen sem se tudi {e nadalje izobra`evati in usposabljati in po svojih najbolj{ih mo~eh pripomo~i k uspehu kolektiva.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96393y.htm