* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Samo Turk

1330 KO¬EVJE, Ob Mahovniçki cesti 25
Telefon: (061) 852 326

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, banŸno-finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1996. Delati si §elim predvsem v banŸniçtvu, zavarovalniçtvu, financah.
æolanje sem zaŸel v KoŸevju, tam sem obiskoval Osnovno çolo Zbora odposlancev in jo leta 1986 konŸal z odliko, nadaljeval pa na Srednji çoli tehniçkih usmeritev in dru§boslovja v KoŸevju, na smeri naravoslovno-matematiŸna dejavnost. V zadnjem letniku, leta 1990 sem imel prav dober uspeh.

Uspeçno sem opravil sprejemne izpite in se po slu§enju vojaçkega roka vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. V tretjem letniku fakultete sem za nadaljevanje çtudija izbral banŸno-finanŸno smer na Ekonomskem oddelku. ætudij bom predvidoma konŸal septembra.

Poleg çole sem se ves Ÿas ukvarjal tudi z veliko drugimi dejavnostmi. UŸil sem se igranja harmonike in konŸal ni§jo glasbeno çolo. Nekaj let sem igral v lokalni glasbeni skupini. V osnovni in srednji çoli sem bil dejaven v dramskem in recitacijskem kro§ku, obiskoval pa sem tudi dodatni pouk matematike, slovençŸine in tujega jezika. V osnovni in srednji çoli sem se redno udele§eval tekmovanj v znanju matematike in prejel kar nekaj bronastih in srebrnih Vegovih priznanj.

Ukvarjam se tudi s çportom. ¦e od svojega dvanajstega leta treniram odbojko. Sem Ÿlan odbojkarskega kluba Pan kovinar iz KoŸevja, ki nastopa v drugi slovenski odbojkarski ligi.

V vseh teh letih sem si nabral tudi nekaj delovnih izkuçenj. Opravljal sem §e zelo razliŸna dela, predvsem po ætudentskem servisu. Urejal sem okolico, opravljal selitve, delal v proizvodnji, prodajal çtudentske bone za prehrano in podobno. Dela sem opravljal predvsem med poletnimi poŸitnicami, v zadnjih letih çtudija pa tudi med çolskim letom, kadar mi je seveda urnik predavanj to dopuçŸal.

Strokovno prakso, ki jo mora opraviti vsak çtudent Ekonomske fakultete, sem opravljal v Novi Ljubljanski banki, d.d., v podru§nici KoŸevje in tako nadrobneje spoznal banŸno strukturo in banŸne posle. Poleg tega sem v podru§nici delal tudi çe kasneje in opravil dve raziskovalni nalogi za njene potrebe.

Med poletnimi poŸitnicami sem s prijatelji prekri§aril velik del Evrope, si tako nabiral razliŸne izkuçnje in si malce razçiril obzorje.

Med çtudijem sem se dodatno izobra§eval. Obiskoval sem teŸaj tujega jezika, poleg tega pa tudi nekaj predavanj in teŸajev, ki jih je organiziral Aiesec - Mali borzni seminar, predavanje o internetu ter razliŸne raŸunalniçke teŸaje. Tako sem se nauŸil delati z raŸunalnikom, predvsem v okoljih Windows in DOS. Znam tudi angleçko in nemçko.

Letos sem se udele§il sejma kadrovskih potencialov Top job, ki je bil aprila v Cankarjevem domu, in navezal stike z nekaterimi podjetji.

Po konŸanem çolanju se §elim zaposliti v pro§nem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogoŸil nadaljnji razvoj in napredek. Pripravljen sem se tudi çe nadalje izobra§evati in usposabljati in po svojih najboljçih moŸeh pripomoŸi k uspehu kolektiva.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96393y.htm