* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Samo Turk

1330 KOČEVJE, Ob Mahovniški cesti 25
Telefon: (061) 852 326

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, bančno-finančna smer

Študij bom predvidoma končal septembra 1996. Delati si želim predvsem v bančništvu, zavarovalništvu, financah.
Šolanje sem začel v Kočevju, tam sem obiskoval Osnovno šolo Zbora odposlancev in jo leta 1986 končal z odliko, nadaljeval pa na Srednji šoli tehniških usmeritev in družboslovja v Kočevju, na smeri naravoslovno-matematična dejavnost. V zadnjem letniku, leta 1990 sem imel prav dober uspeh.

Uspešno sem opravil sprejemne izpite in se po služenju vojaškega roka vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. V tretjem letniku fakultete sem za nadaljevanje študija izbral bančno-finančno smer na Ekonomskem oddelku. Študij bom predvidoma končal septembra.

Poleg šole sem se ves čas ukvarjal tudi z veliko drugimi dejavnostmi. Učil sem se igranja harmonike in končal nižjo glasbeno šolo. Nekaj let sem igral v lokalni glasbeni skupini. V osnovni in srednji šoli sem bil dejaven v dramskem in recitacijskem krožku, obiskoval pa sem tudi dodatni pouk matematike, slovenščine in tujega jezika. V osnovni in srednji šoli sem se redno udeleževal tekmovanj v znanju matematike in prejel kar nekaj bronastih in srebrnih Vegovih priznanj.

Ukvarjam se tudi s športom. Že od svojega dvanajstega leta treniram odbojko. Sem član odbojkarskega kluba Pan kovinar iz Kočevja, ki nastopa v drugi slovenski odbojkarski ligi.

V vseh teh letih sem si nabral tudi nekaj delovnih izkušenj. Opravljal sem že zelo različna dela, predvsem po Študentskem servisu. Urejal sem okolico, opravljal selitve, delal v proizvodnji, prodajal študentske bone za prehrano in podobno. Dela sem opravljal predvsem med poletnimi počitnicami, v zadnjih letih študija pa tudi med šolskim letom, kadar mi je seveda urnik predavanj to dopuščal.

Strokovno prakso, ki jo mora opraviti vsak študent Ekonomske fakultete, sem opravljal v Novi Ljubljanski banki, d.d., v podružnici Kočevje in tako nadrobneje spoznal bančno strukturo in bančne posle. Poleg tega sem v podružnici delal tudi še kasneje in opravil dve raziskovalni nalogi za njene potrebe.

Med poletnimi počitnicami sem s prijatelji prekrižaril velik del Evrope, si tako nabiral različne izkušnje in si malce razširil obzorje.

Med študijem sem se dodatno izobraževal. Obiskoval sem tečaj tujega jezika, poleg tega pa tudi nekaj predavanj in tečajev, ki jih je organiziral Aiesec - Mali borzni seminar, predavanje o internetu ter različne računalniške tečaje. Tako sem se naučil delati z računalnikom, predvsem v okoljih Windows in DOS. Znam tudi angleško in nemško.

Letos sem se udeležil sejma kadrovskih potencialov Top job, ki je bil aprila v Cankarjevem domu, in navezal stike z nekaterimi podjetji.

Po končanem šolanju se želim zaposliti v prožnem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogočil nadaljnji razvoj in napredek. Pripravljen sem se tudi še nadalje izobraževati in usposabljati in po svojih najboljših močeh pripomoči k uspehu kolektiva.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96393y.htm