* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Nejka @itnik

1290 GROSUPLJE, Za gasilnim domom 6
Telefon: (061) 771 232

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, marketing

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju marketinga, predvsem dela z ljudmi.
Osnovno {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom v Grosupljem. Med {olanjem sem se udele`evala razli~nih tekmovanj. Dobila sem bronasto Vegovo priznanje iz matematike, Cankarjevo priznanje za znanje materin{~ine, sodelovala sem na tekmovanjih Vesele {ole, ves ~as v osnovni {oli obiskovala dramsko skupino ter recitatorski kro`ek, hodila v glasbeno {olo, in se u~ila igrati klavir.

Po kon~ani osnovni {oli sem se odlo~ila, da bom {olanje nadaljevala na Srednji {oli za dru`boslovje in splo{no kulturo Vide Jane`i~ v Ljubljani, (zdaj Gimnazija Poljane). Prvi in tretji letnik sem kon~ala z odli~nim uspehom, drugi in ~etrti pa s prav dobrim. Tudi zaklju~ni izpit sem opravila s prav dobrim uspehom. Med obiskovanjem srednje {ole sem {e naprej obiskovala glasbeno {olo, pouk klavirja in pouk saksofona, ter igrala v godbi na pihala. Udele`ila sem se tudi strokovne ekskurzije v Francijo, ki jo je organizirala na{a profesorica francoskega jezika ( kot drugi tuji jezik sem si izbrala franco{~ino).

Po kon~ani srednji {oli sem pomi{ljala, ali naj se odlo~im za {tudij prava ali ekonomije, vendar sem se odlo~ila za {tudij na ekonomski fakulteti. ^e sem iskrena ta {tudij ni izpolnil mojih pri~akovanj, saj je preve~ podatkovnih predmetov, ki nam ne omogo~ajo u~inkovite uporabe na{ega znanja v praksi. Med {tudijem je bilo premalo retorike, javnih nastopov, podajanja mnenj in zagovarjanj stali{~. Kot vemo, so vsi izpiti na Ekonomski fakulteti v pisni obliki, uspeh pa je odvisen tudi od na~ina podajanja znanja, spoznanj.

Na fakulteti sem med po~itnicami delala kot varuhinja v Belgiji in si tako poglabljala znanje francoskega jezika, opravljala sem razna dela , od dela z ra~unalnikom, in{truiranja angle{kega jezika, varovanja otrok, do dela na Ministrstvu za finance (Vi~, Grosuplje, Urad za zavarovalni nadzor ). V tretjem letniku sem izbrala smer marketing, saj sem v njej zaznala smiselno zdru`itev svojega znanja ekonomije in dru`boslovnih ved iz srednje {ole (psihologija potro{nikov).

Udele`evala sem se raznih ogla{evalskih in druga~nih seminarjev (Zlati boben v Portoro`u, PR seminar v Portoro`u). Letos sem bila tudi ena od {tiriindvajsetih {tudentov, ki so od{li na strokovno ekskurzijo v Zdru`ene dr`ave Amerike in v Kanado; obiskali smo mesta Washington, New York, Boston, Cleveland, Chicago, Montreal, Toronto in tako spoznali sodelovanje med Slovenijo in ZDA, zlasti na gospodarskem podro~ju. Seznanili smo se tudi z njihovim na~inom podajanja snovi na univerzah.

Zdaj pripravljam diplomsko delo pod vodstvom dr. Rudija Rozmana, v katerem nameravam ravno tako zdru`iti znanje dro`boslovnih ved in znanje ekonomije.

Po opravljeni diplomi si `elim delati v organizaciji ali podjetju ter z ljudmi, ki mi bodo omogo~ili razvoj sposobnosti, ustvarjalnosti in znanja tujih jezikov. @elim si dela z ljudmi, saj je prihodnost v komunikaciji, menjavi in usklajevanju mnenj, kajti le na podlagi tega je mogo~e dose~i najbolj{i uspeh.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96389y.htm