* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Nejka ¦itnik

1290 GROSUPLJE, Za gasilnim domom 6
Telefon: (061) 771 232

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, marketing

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju marketinga, predvsem dela z ljudmi.
Osnovno çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom v Grosupljem. Med çolanjem sem se udele§evala razliŸnih tekmovanj. Dobila sem bronasto Vegovo priznanje iz matematike, Cankarjevo priznanje za znanje materinçŸine, sodelovala sem na tekmovanjih Vesele çole, ves Ÿas v osnovni çoli obiskovala dramsko skupino ter recitatorski kro§ek, hodila v glasbeno çolo, in se uŸila igrati klavir.

Po konŸani osnovni çoli sem se odloŸila, da bom çolanje nadaljevala na Srednji çoli za dru§boslovje in sploçno kulturo Vide Jane§iŸ v Ljubljani, (zdaj Gimnazija Poljane). Prvi in tretji letnik sem konŸala z odliŸnim uspehom, drugi in Ÿetrti pa s prav dobrim. Tudi zakljuŸni izpit sem opravila s prav dobrim uspehom. Med obiskovanjem srednje çole sem çe naprej obiskovala glasbeno çolo, pouk klavirja in pouk saksofona, ter igrala v godbi na pihala. Udele§ila sem se tudi strokovne ekskurzije v Francijo, ki jo je organizirala naça profesorica francoskega jezika ( kot drugi tuji jezik sem si izbrala francoçŸino).

Po konŸani srednji çoli sem pomiçljala, ali naj se odloŸim za çtudij prava ali ekonomije, vendar sem se odloŸila za çtudij na ekonomski fakulteti. ¬e sem iskrena ta çtudij ni izpolnil mojih priŸakovanj, saj je preveŸ podatkovnih predmetov, ki nam ne omogoŸajo uŸinkovite uporabe naçega znanja v praksi. Med çtudijem je bilo premalo retorike, javnih nastopov, podajanja mnenj in zagovarjanj staliçŸ. Kot vemo, so vsi izpiti na Ekonomski fakulteti v pisni obliki, uspeh pa je odvisen tudi od naŸina podajanja znanja, spoznanj.

Na fakulteti sem med poŸitnicami delala kot varuhinja v Belgiji in si tako poglabljala znanje francoskega jezika, opravljala sem razna dela , od dela z raŸunalnikom, inçtruiranja angleçkega jezika, varovanja otrok, do dela na Ministrstvu za finance (ViŸ, Grosuplje, Urad za zavarovalni nadzor ). V tretjem letniku sem izbrala smer marketing, saj sem v njej zaznala smiselno zdru§itev svojega znanja ekonomije in dru§boslovnih ved iz srednje çole (psihologija potroçnikov).

Udele§evala sem se raznih oglaçevalskih in drugaŸnih seminarjev (Zlati boben v Portoro§u, PR seminar v Portoro§u). Letos sem bila tudi ena od çtiriindvajsetih çtudentov, ki so odçli na strokovno ekskurzijo v Zdru§ene dr§ave Amerike in v Kanado; obiskali smo mesta Washington, New York, Boston, Cleveland, Chicago, Montreal, Toronto in tako spoznali sodelovanje med Slovenijo in ZDA, zlasti na gospodarskem podroŸju. Seznanili smo se tudi z njihovim naŸinom podajanja snovi na univerzah.

Zdaj pripravljam diplomsko delo pod vodstvom dr. Rudija Rozmana, v katerem nameravam ravno tako zdru§iti znanje dro§boslovnih ved in znanje ekonomije.

Po opravljeni diplomi si §elim delati v organizaciji ali podjetju ter z ljudmi, ki mi bodo omogoŸili razvoj sposobnosti, ustvarjalnosti in znanja tujih jezikov. ¦elim si dela z ljudmi, saj je prihodnost v komunikaciji, menjavi in usklajevanju mnenj, kajti le na podlagi tega je mogoŸe doseŸi najboljçi uspeh.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96389y.htm