* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Nejka Žitnik

1290 GROSUPLJE, Za gasilnim domom 6
Telefon: (061) 771 232

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, marketing

Študij bom predvidoma končala oktobra 1996. Delati si želim predvsem na področju marketinga, predvsem dela z ljudmi.
Osnovno šolo sem končala z odličnim uspehom v Grosupljem. Med šolanjem sem se udeleževala različnih tekmovanj. Dobila sem bronasto Vegovo priznanje iz matematike, Cankarjevo priznanje za znanje materinščine, sodelovala sem na tekmovanjih Vesele šole, ves čas v osnovni šoli obiskovala dramsko skupino ter recitatorski krožek, hodila v glasbeno šolo, in se učila igrati klavir.

Po končani osnovni šoli sem se odločila, da bom šolanje nadaljevala na Srednji šoli za družboslovje in splošno kulturo Vide Janežič v Ljubljani, (zdaj Gimnazija Poljane). Prvi in tretji letnik sem končala z odličnim uspehom, drugi in četrti pa s prav dobrim. Tudi zaključni izpit sem opravila s prav dobrim uspehom. Med obiskovanjem srednje šole sem še naprej obiskovala glasbeno šolo, pouk klavirja in pouk saksofona, ter igrala v godbi na pihala. Udeležila sem se tudi strokovne ekskurzije v Francijo, ki jo je organizirala naša profesorica francoskega jezika ( kot drugi tuji jezik sem si izbrala francoščino).

Po končani srednji šoli sem pomišljala, ali naj se odločim za študij prava ali ekonomije, vendar sem se odločila za študij na ekonomski fakulteti. Če sem iskrena ta študij ni izpolnil mojih pričakovanj, saj je preveč podatkovnih predmetov, ki nam ne omogočajo učinkovite uporabe našega znanja v praksi. Med študijem je bilo premalo retorike, javnih nastopov, podajanja mnenj in zagovarjanj stališč. Kot vemo, so vsi izpiti na Ekonomski fakulteti v pisni obliki, uspeh pa je odvisen tudi od načina podajanja znanja, spoznanj.

Na fakulteti sem med počitnicami delala kot varuhinja v Belgiji in si tako poglabljala znanje francoskega jezika, opravljala sem razna dela , od dela z računalnikom, inštruiranja angleškega jezika, varovanja otrok, do dela na Ministrstvu za finance (Vič, Grosuplje, Urad za zavarovalni nadzor ). V tretjem letniku sem izbrala smer marketing, saj sem v njej zaznala smiselno združitev svojega znanja ekonomije in družboslovnih ved iz srednje šole (psihologija potrošnikov).

Udeleževala sem se raznih oglaševalskih in drugačnih seminarjev (Zlati boben v Portorožu, PR seminar v Portorožu). Letos sem bila tudi ena od štiriindvajsetih študentov, ki so odšli na strokovno ekskurzijo v Združene države Amerike in v Kanado; obiskali smo mesta Washington, New York, Boston, Cleveland, Chicago, Montreal, Toronto in tako spoznali sodelovanje med Slovenijo in ZDA, zlasti na gospodarskem področju. Seznanili smo se tudi z njihovim načinom podajanja snovi na univerzah.

Zdaj pripravljam diplomsko delo pod vodstvom dr. Rudija Rozmana, v katerem nameravam ravno tako združiti znanje drožboslovnih ved in znanje ekonomije.

Po opravljeni diplomi si želim delati v organizaciji ali podjetju ter z ljudmi, ki mi bodo omogočili razvoj sposobnosti, ustvarjalnosti in znanja tujih jezikov. Želim si dela z ljudmi, saj je prihodnost v komunikaciji, menjavi in usklajevanju mnenj, kajti le na podlagi tega je mogoče doseči najboljši uspeh.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96389y.htm