* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Barbara Gorjup

5280 IDRIJA, Gril~eva 32
Telefon: (065) 73 381

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju marketinga, odnosov z javnostmi (raziskovanja).
Osnovno {olo sem obiskovala v Idriji, vendar so bila to leta, ki se jih danes ne spominjam prav dobro. Vem le to, da sem bila zelo marljiva u~enka. V tem ~asu sem obiskovala skoraj vse kro`ke in sodelovala na {tevilnih tekmovanjih (v znanju slovenskega jezika na republi{ki ravni, matematike na ob~inski in republi{ki ravni in fizike); v osmem razredu smo s so{olci pod mentorstvom prof. Romane Koko{ar izdelali pri slovenskem jeziku raziskovalno nalogo z naslovom Napake v slovenskih {olskih spisih.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na idrijsko gimnazijo, nanjo me ve`ejo najlep{i spomini. Za~etek je bil - tako kot zmeraj - te`ak, vendar sem `e kmalu ugotovila, da mi poleg knjig ostaja {e zelo veliko ~asa. Znanje sem presku{ala na nekaj tekmovanjih (v fiziki, angle{kem in nem{kem jeziku); bila sem ~lanica novinarskega kro`ka; zadnji dve leti pa tudi predsednica ob~inskega kluba OZN. V ~etrtem letniku sva s prijateljico Nata{o Petek izdelali v nem{kem jeziku raziskovalno nalogo z naslovom Deutsche Sprache an der ersten slowenischen Realschule in Idrija - nalogo o prvi slovenski realki v Idriji v prvih letih tega stoletja in pomenu slovenskega jezika za tedanji ~as. Znanje tujih jezikov sem si dodatno spopolnjevala na te~ajih v tujini (v Veliki Britaniji in Nem~iji).

Ker sem imela vsa {tiri leta skoraj same petice in neomejen spekter zanimanj, je bilo {tudij zelo te`ko izbrati - po pravici povedano, nisem imela pojma, za kaj naj se odlo~im. Ker sem menila, da je ekonomija podro~je, ki ponuja {tevilne izzive in prilo`nosti, me je pot vodila na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, tam zdaj kon~ujem ~etrti letnik smeri za tr`enje. V zadnjih dveh letnikih imam povpre~no oceno 8,6; trenutno pa se ukvarjam z diplomskim delom z naslovom Odnos mened`erjev do poslovne etike - primerjava med slovenskimi in ameri{kimi razmerami, ki sodi v sklop mednarodnega raziskovanja prof. dr. Roberta Hisricha, priznanega strokovnjaka za podjetni{tvo, s Case Western Reserve University v Clevelandu, ZDA.

V letu absolventskega statusa nameravam obiskovati te~aj italijanskega jezika in si {e dodatno poglobiti znanje nem{~ine. Resno razmi{ljam tudi o podiplomskem {tudiju komunikologije, ki ga bo Fakulteta za dru`bene vede letos prvi~ vpeljala, saj bi si tako dodatno raz{irila poznavanje podro~ja tr`enja.

Po kon~anem {tudiju se `elim zaposliti v kolektivu, kjer bo delo razgibano, ustvarjalno in zanimivo (s podro~ja tr`enja - odnosi z javnostjo, ogla{evanje) ter omogo~eno vsestransko spopolnjevanje in razvoj.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96388y.htm