* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Barbara Gorjup

5280 IDRIJA, GrilŸeva 32
Telefon: (065) 73 381

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸala maja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju marketinga, odnosov z javnostmi (raziskovanja).
Osnovno çolo sem obiskovala v Idriji, vendar so bila to leta, ki se jih danes ne spominjam prav dobro. Vem le to, da sem bila zelo marljiva uŸenka. V tem Ÿasu sem obiskovala skoraj vse kro§ke in sodelovala na çtevilnih tekmovanjih (v znanju slovenskega jezika na republiçki ravni, matematike na obŸinski in republiçki ravni in fizike); v osmem razredu smo s soçolci pod mentorstvom prof. Romane Kokoçar izdelali pri slovenskem jeziku raziskovalno nalogo z naslovom Napake v slovenskih çolskih spisih.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na idrijsko gimnazijo, nanjo me ve§ejo najlepçi spomini. ZaŸetek je bil - tako kot zmeraj - te§ak, vendar sem §e kmalu ugotovila, da mi poleg knjig ostaja çe zelo veliko Ÿasa. Znanje sem preskuçala na nekaj tekmovanjih (v fiziki, angleçkem in nemçkem jeziku); bila sem Ÿlanica novinarskega kro§ka; zadnji dve leti pa tudi predsednica obŸinskega kluba OZN. V Ÿetrtem letniku sva s prijateljico Nataço Petek izdelali v nemçkem jeziku raziskovalno nalogo z naslovom Deutsche Sprache an der ersten slowenischen Realschule in Idrija - nalogo o prvi slovenski realki v Idriji v prvih letih tega stoletja in pomenu slovenskega jezika za tedanji Ÿas. Znanje tujih jezikov sem si dodatno spopolnjevala na teŸajih v tujini (v Veliki Britaniji in NemŸiji).

Ker sem imela vsa çtiri leta skoraj same petice in neomejen spekter zanimanj, je bilo çtudij zelo te§ko izbrati - po pravici povedano, nisem imela pojma, za kaj naj se odloŸim. Ker sem menila, da je ekonomija podroŸje, ki ponuja çtevilne izzive in prilo§nosti, me je pot vodila na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, tam zdaj konŸujem Ÿetrti letnik smeri za tr§enje. V zadnjih dveh letnikih imam povpreŸno oceno 8,6; trenutno pa se ukvarjam z diplomskim delom z naslovom Odnos mened§erjev do poslovne etike - primerjava med slovenskimi in ameriçkimi razmerami, ki sodi v sklop mednarodnega raziskovanja prof. dr. Roberta Hisricha, priznanega strokovnjaka za podjetniçtvo, s Case Western Reserve University v Clevelandu, ZDA.

V letu absolventskega statusa nameravam obiskovati teŸaj italijanskega jezika in si çe dodatno poglobiti znanje nemçŸine. Resno razmiçljam tudi o podiplomskem çtudiju komunikologije, ki ga bo Fakulteta za dru§bene vede letos prviŸ vpeljala, saj bi si tako dodatno razçirila poznavanje podroŸja tr§enja.

Po konŸanem çtudiju se §elim zaposliti v kolektivu, kjer bo delo razgibano, ustvarjalno in zanimivo (s podroŸja tr§enja - odnosi z javnostjo, oglaçevanje) ter omogoŸeno vsestransko spopolnjevanje in razvoj.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96388y.htm