* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Borut Kri`nik

1420 TRBOVLJE, Ribnik 29
Telefon: (0601) 24 515

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, elektrotehnika-avtomatika

[tudij bom predvidoma kon~al novembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju regulacij, avtomatizacije procesov, robotike, razvijanja in na~rtovanja.


V Osnovni {oli, obiskoval sem jo v Trbovljah, nisem bil nikoli odli~en, saj me je `e kot osnovno{olca poleg {ole zanimalo veliko drugih dejavnosti. Udele`eval sem se raznih tekmovanj, vendar nisem nikdar dosegel kak{nih pomembnih uspehov. Udele`il sem se tudi sre~anja mladih tehnikov Slovenije, ker me je `e takrat zanimala elektrotehnika in sem obiskoval kro`ek radioamaterjev v okviru ob{olskih dejavnosti.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo elektrotehni{ko {olo v Zagorju.Vsa {tiri leta sem bil prav dober, zaklju~ni izpit pa sem opravil z odliko. Zmeraj sta me zelo zanimala matematika in fizika.

Zdaj kon~ujem ~etrti letnik Elektrotehni{ke fakultete v Mariboru, smer avtomatika. Med {tudijem sem predvsem delil znanje iz matematike in fizike z manj uspe{nimi dijaki in {tudenti, se pravi in{truiral, med po~itnicami pa sem si nabiral izku{nje po razli~nih podjetjih, da bi spoznal ~imve~ delovnih procesov. Obzorje sem si {iril predvsem z branjem strokovnih revij in obiskovanjem raznih sejmov. Povpre~no oceno imam malo pod osem. Sicer pa oceni nikoli nisem namenil velike pozornosti, ker menim, da je ocenjevanje v~asih tudi subjektivno in ne odslikava resni~nega znanja. Z mojim {tudijem je zelo povezano tudi ra~unalni{tvo, zato sem si med visoko{olskim izobra`evanjem pridobil znanje iz nekaterih programskih paketov, kot so Matlab, Spice in drugih.

V prostem ~asu rad kaj popravljam (televizor, ali kaj podobnega) in se ukvarjam z razli~nimi {porti, tudi v sklopu fakultete. Zadnje ~ase pa se ukvarjam predvsem s {e preostalimi izpiti in pripravami na diplomsko nalogo.

Po kon~anem {tudiju bi se `elel zaposliti v industriji, katere poglavitni predmet proizvodnje je iz moje stroke in kjer bi mi omogo~ili nadaljnje izobra`evanje in spopolnjevanje. Pri delu sem najraje individualist. V bli`nji prihodnosti pa si `elim tudi spopolniti znanje tujih jezikov, predvsem angle{~ine in nem{~ine, zato si prizadevam, da bi prihodnje poletje obiskal Kanado. Trenutno si pridobivam tudi novo znanje iz ra~unalni{tva. Glede zaposlitve vem, da v mojem rojstnem kraju ni primernih mo`nosti zanjo, zato sem pripravljen sprejeti delo tudi zunaj kraja stalnega prebivali{~a, najraje v Ljubljani ali okolici.


* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96386y.htm